Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Τα 3 νέα μέτρα που φέρνει ο ακραίος συνωστισμός των Θεοφανείων

Η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου από τον χθεσινό συνωστισμό φέρνει νέα μέτρα.

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες των συνωστισμένων πιστών την ημέρα των Θεοφανείων. Δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν έξω από τις εκκλησίες προκειμένου να παραλάβουν αγιασμό έξω από τους ναούς.

Δεν ήταν μάλιστα λίγοι εκείνοι που κοινώνησαν κιόλας, δημιουργώντας πολλές απορίες για την στάση της εκκλησίας. Μην ξεχνάμε ότι η χώρα είναι καθεστώς Lockdown από τις 7 Νοεμβρίου με κλειστή την εστίαση ενώ έκλεισαν και πάλι τα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι με τις εικόνες συνωστισμού είναι δεδομένο ότι θα παραταθεί το lockdown, χωρίς κανείς να ξέρεις πότε θα αρθούν οι περιορισμοί.

Τις επόμενες ημέρες, μαζί με μετακινήσεις των γιορτών, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε νέα μέτρα αφού η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Μην ξεχνάμε ότι σχεδόν 400 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Όπως έχουν τονίσει μάλιστα πολλές φορές οι επιδημιολόγοι, η αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα νοσοκομεία.

Μετά την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου η κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές της ως προς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Ένα από αυτά είναι και η παράταση του lockdown. Οι τωρινοί περιορισμοί ισχύουν μέχρι τις 11 Ιανουαρίου ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα παραταθούν.

Ακόμη, είναι δύσκολο να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια αλλά και τα πανεπιστήμια. Το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων παραμένει ερωτηματικό αφού και οι επιστήμονες έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το άνοιγμα των δημοτικών.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, το άνοιγμα των μικρότερων βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης να επανεξεταστεί. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία πρόκειται να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου.

Ακόμη, εξετάζεται η παράταση του σκληρού lockdown που σημαίνει ότι τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα συνεχίσουν να είναι κλειστά. Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις έχει παύσει να υφίσταται και το click away.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!