ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελικά με ποιον είμαι και πόσα μέσα έχω; Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα…

Σκόρπιες σκέψεις και απαντήσεις σε αυτά που με ρωτάτε!

Δύο λέξεις μπήκα να γράψω, το κείμενο εκτός από ασύντακτο, βγήκε… σεντόνι.
(Δεν κάθομαι να τα βάλω σε σειρά, προλαβαίνετε να γυρίσετε πίσω!)
Γράφει ο Ιάσονας Μουσταΐρας*
Ένας βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας είναι πως ο συντάκτης ενός άρθρου οφείλει απλώς να μεταφέρει τα γεγονότα, χωρίς να παίρνει θέση. Ενδεχομένως να ισχύει και ίσως σε μια ρομαντική εποχή να μπορούσαν να υπάρχουν ΜΜΕ που να μην γέρνουν προς τη μία ή την άλλη πλευρά.
Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, που προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς ζούμε στην εποχή της προπαγάνδας, του political correct και της μεγάλης ύπνωσης του αναγνωστικού κοινού, αναφέρομαι σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς να κρίνω ή να τσουβαλιάσω τους δημοσιογράφους του νομού, ο καθένας έχει την ελευθερία της γνώμης του και το δικαίωμα να την εκφράζει μέσα από το μέσο του και καλά κάνουν, όσοι το κάνουν, μαζί τους! Τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, προσφέρουμε όλοι ενημέρωση κι ας μας κράζουν. Αυτά έχει το επάγγελμα, τι να κάνουμε…
Επανέρχομαι στο θέμα:
Επειδή λοιπόν κάποιοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να εκφράζουν στα ΜΜΕ οι συντάκτες τη γνώμη τους ίσως και γι’ αυτό να δέχονται βέλη και κριτική αυτοί που το κάνουν. Εγώ προσωπικά ανήκω σε αυτή την κατηγορία και γι’ αυτό άνοιξα δικό μου μέσο ενημέρωσης και δεν έστειλα βιογραφικά σε άλλα. Συνεπώς, παίρνω και την ευθύνη των άρθρων που υπογράφω στο Argolida Planet.
Προσοχή όμως, υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια… Αναλαμβάνω κάθε ευθύνη όσων δημοσιεύονται από εμένα και τη συντακτική ομάδα, αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ γενικώς σε ότι δημοσιεύεται στο μέσο και γιατί το λέω αυτό…
Γιατί δημοσιεύουμε για παράδειγμα ένα δελτίο τύπου του Καμπόσου ή του Μαλτέζου ή του Κωστούρου ή γενικά του καθενός δημοσίου προσώπου γιατί κρίνουμε ότι πρέπει να υπάρχει πολυφωνία, σωστά; Αυτό τι σημαίνει; Ότι σήμερα είμαστε με τον Καμπόσο, αύριο με τον Μαλτέζο και μεθαύριο μετακομίζουμε στο Ναύπλιο για να παίξουμε Κωστούρο;
Σήμερα ανεβάσαμε την περιοδεία της Μπαβελή που είναι υποψήφια Δήμαρχος στο Άργος, γίναμε ΚΚΕδες; Σε αμέσως προηγούμενο άρθρο φιλοξενήσαμε ερώτηση του Παπαϊωάννου, πάμε πακέτο με Διολίτση και Δούρο;
Να μας κρίνετε για τα ενυπόγραφα ή ακόμα και ανυπόγραφα άρθρα που δεν φέρουν τη σημείωση ότι πρόκειται για ανακοίνωση, δελτίο τύπου, δήλωση υποψηφίου κλπ κλπ.
Και στο κάτω κάτω επειδή κάποιοι μας ρωτούν γιατί δεν παίζουν όλοι κάθε φορά, sorry κύριοι, κατεβαίνουν καμιά χιλιάρα υποψήφιοι στον Δήμο, δεν ξέραμε να χτυπάμε διπλοβάρδιες για να παίζουμε το τι λέει και γράφει ο καθένας και στο κάτω – κάτω, ποιος είπε ότι ονειρεύομαι να έχω πολιτικό σάιτ; Εγώ προσωπικά δεν έχω ψηφίσει ΠΟΤΕ σε δημοτικές εκλογές και ΠΟΤΕ κόμμα εξουσίας σε εθνικές, ΠΟΤΕ σε ευρωεκλογές και γενικώς ούτε στο σχολείο ψήφιζα για 5μελες ή 15μελες.
Όπως λένε και οι αναρχικοί, χωρίς να είμαι ο ίδιος, ίσως στον τρόπο ζωής μου αλλά όχι ιδεολογικά όπως μεταφράζεται σήμερα, «Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα τις είχαν απαγορεύσει», βέβαια αυτό ίσως ισχύει σε εθνικό επίπεδο γιατί σε τοπικό, αλλάζουν πολλά. Έτσι κι αλλιώς βλέπω πρόσωπα και όχι κόμματα, αλλά και πάλι δεν ψηφίζω… ίσως όμως το κάνω φέτος. Δηλώνω και είμαι αναποφάσιστος.
Πολύ απλά, αυτά που κρίνουμε ότι ενδιαφέρουν πολύ κόσμο, αυτά και θα παίξουν. Το έχω ξαναγράψει, σκοπεύω να έχω εφημερίδα και μετά τις εκλογές.
Και για να συντομεύω αγαπημένοι μου αναγνώστες, γιατί δεν μ’ αρέσει να βγάζω λόγους, αλλιώς θα ήμουν υποψήφιος και φυσικά δεν φταίτε Σαββατιάτικα να διαβάζετε ολόκληρα κατεβατά, εμείς στο Argolida Planet εκφράζουμε την άποψή μας και πολλές φορές δεν συμφωνούμε ούτε οι ίδιοι μεταξύ μας, συνεπώς δεν περιμένω να συμφωνείτε σε όλα και εσείς με εμάς.
Μπορείτε να συμμετέχετε φυσικά και εσείς στα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις μας στα Social Media, τα οποία αν εξαιρέσουμε τα προσβλητικά και τα υβριστικά τα οποία κατεβαίνουν, το 99% παραμένει εκεί. Sorry ξανά, αλλά δεν φταίω σε τίποτα να τρέχω σε τίποτα δικαστήρια ή να απολογούμαι για την κάθε βλακεία του κάθε αργόσχολου, έχω καλύτερα πράγματα να κάνω.
Πολύς κόσμος με ρωτάει με ποιον είμαι, αν είμαι, αν τα παίρνω, αν τα χώνω και ποιους παίζω… Ας συνεχίσει να ρωτάει, νομίζω η παραπάνω απάντησή μου σας καλύπτει.
Μόνο για το Ναύπλιο θα κάνω μια τελευταία παρένθεση και το κλείνω εδώ.
Με ρωτάνε γιατί τα έχω «χώσει» σε Κωστούρο και Ορφανό και γιατί οι άλλοι είναι στο απυρόβλητο και απαντώ:
Γιατί με χαλάει να βλέπω Δήμαρχο να πετάει κοπροσακούλες και σκουπίδια, να μοιράζει σαν πασατέμπο απευθείας αναθέσεις και να κυκλοφορεί άνετος, σαν να μην τρέχει τίποτα. Γιατί αν πέταγα εγώ σακούλες με κόπρανα και με τσάκωναν, δεν θα άλλαζα πόλη, αλλά πλανήτη.
Γιατί μου προκαλεί απορία να βλέπω υποψήφιο που έχει εμπλακεί το όνομά του σε υπόθεση πλαστής διαθήκης και να μην βγάζει απάντηση, παρά μόνο όταν τολμάμε να τη δημοσιεύσουμε μαζί με τη σχετική καταδικαστική απόφαση και πάλι όμως να κάνει σαν να μην τρέχει τίποτα.
Γιατί δεν έχω βρει κάτι άλλο για τους άλλους. Γιατί δεν γράψαμε ποτέ τίποτα για Μάκαρη, Παπαδημόπουλο, Γκόνη; Μήπως γιατί δεν έχουν κάτι μεμπτό; Γιατί για τον Μάκαρη για παράδειγμα, το μόνο που βρήκα είναι κάτι νοσοκομεία και κάτι σχολεία και κάτι νούμερα που ζαλίζουν που έχει δώσει σε ιδρύματα και σώματα ασφαλείας… ψιλοπράγματα μωρέ, όταν άλλοι δεν δίνουν ούτε τον πυρετό τους. Τι λέτε; Πέρασαν όλοι οι υποψήφιοι και μας τα έριξαν εκτός από Κωστούρο και Ορφανό;
Και για να τελειώνουμε, αν ένα μέσο επιλέγει να λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα, χωρίς να το κρατάνε από κάπου, να χαίρεστε γιατί γράφει αλήθειες και να το προτιμάτε. Αυτό το μέσο έχω ονειρευτεί να έχω και αν κάποιον συμπαθώ ή αντιπαθώ αν γράψω κάτι καλό ή ασκήσω κριτική ή αν φιλοξενήσω δελτίο τύπου ή ανακοίνωση, δεν σημαίνει ότι είμαι κάποιον. Και φυσικά δεν θα διαχωρίσω τους φίλους μου και τους γνωστούς μου από το ποιον επιλέγουν να ψηφίσουν ή να κατέβουν.
Τις λίστες να τις δώσουν αλλού, όσο για το αν μπορώ να πιω καφέ με τον καθένα, αυτό έλειπε να ζητήσω και τη γνώμη του κοινού. Είναι εύκολο να καθίσεις σε κάθε τραπέζι και με τον οποιοδήποτε αρκεί να τηρείς τον πιο βασικό κανόνα της δημοσιογραφίας αλλά και της ζωής: Το απόρρητο! Άλλο δημοσιογράφος και άλλο ρουφιάνος, άλλο επαγγελματίας και άλλο ζήτουλας και κωλοτούμπας, έχει διαφορά!
Περιττό να αναφέρω πως τα μοναδικά μέσα ενημέρωσης που έχω στην κατοχή μου είναι το Argolida Planet και ο Παρατηρητής Ερμιονίδας, που ασχολείται μόνο με θέματα της συγκεκριμένης περιοχής, έτσι;
Γιατί ναι, είχα τον Παρατηρητή Αργολίδας ή αλλιώς Παρατηρητής News στην κατοχή μου από το 2009 μέχρι το 2016. Άλλαξε από τότε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αν σας ενδιαφέρει να μάθετε σε ποιον ανήκει, ρωτήστε στο Επιμελητήριο.
Ποιος τον έχει τώρα ή ποιος τον διαχειρίζεται δεν το γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει να το μάθω. Κακώς έχει ακουστεί ότι έχω σχέση με αυτό το μέσο, πάνε 7 χρόνια που έφυγε από τα χέρια μου και καλό θα ήταν να το ξεκαθάριζε δημόσια και αυτός που το έχει τώρα. Ο Ιάσονας είμαι, όχι ο Λαμπράκης ούτε και ο Τράγκας… Πόσα μέσα τέλος πάντων να έχω; Να είστε σίγουροι, αν ανοίξω κι άλλο στο μέλλον θα φροντίσω να το μάθετε πρώτοι!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες!
* Ο Ιάσονας Μουσταΐρας είναι ιδιοκτήτης
του Argolida Planet & υπεύθυνος
της δημοσιογραφικής ομάδας.
ΔΕΙΤΕ:  Τιμούν τον οπλαρχηγό Αρσένιο Κρέστα «Παπαρσένη» στο Κρανίδι

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!