ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τεράστια ανάσα: Επίδομα 840 ευρώ στα ΑΤΜ

Τρέξτε να προλάβετε

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα δοθεί μέχρι τον Δεκέμβριο σε τέσσερις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με ποσά που κυμαίνονται από 48 έως 840 ευρώ.
Το εφάπαξ “μπόνους” ύψους 352 εκατ. ευρώ που πιθανότατα θα καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, θα ωφελήσει περίπου 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση των στοιχείων για υπεραπόδοση του προϋπολογισμού κατά το δεκάμηνο του 2023.
Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα τέκνων, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ και οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Πόσα θα πάρουν οι δικαιούχοι επιδόματος τέκνων
Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν τον Δεκέμβριο επιπλέον μιάμιση δόση (150%) του επιδόματος και ο προϋπολογισμός φτάνει τα 125 εκατ. ευρώ για περίπου 800.000 δικαιούχους.
Αυτό σημαίνει πως για κάθε 100 ευρώ που λαμβάνει κάθε γονιός, ως επίδομα τέκνου, τον Δεκέμβριο θα λάβει επιπλέον 150 ευρώ.
Αν ο γονιός παίρνει επιδομα τέκνου 28 ευρώ, τότε με το «μπόνους» του επιδόματος θα λάβει τελικά 70 ευρώ, ενώ αν λαμβάνει μηνιαίο επίδομα ύψους 560 ευρώ, τότε η επιπλέον ενίσχυση που θα λάβει θα είναι 840 ευρώ και το τελικό επίδομα για τον Δεκέμβριο θα ανέλθει σε 1.400 ευρώ.

Πόσα θα πάρουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 24 εκατ. ευρώ και αφορά σε 210.000 ωφελούμενους.
O δικαιούχος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα δουν μαζί με την μόνιμη αύξηση 8% στο επίδομα, που έχει ανακοινωθεί ήδη και επιπλέον 200 ευρώ από την έκτακτη ενίσχυση.
Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι με 2 παιδιά με μηνιαίο επίδομα 440 ευρώ, θα λάβει μηνιαία αύξηση 32 ευρώ και επιπλέον 216 ευρώ από το εφάπαξ επίδομα. Το τελικό ποσό του επιδόματος θα ανέλθει σε 648 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ:  Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων

Πόσα θα πάρουν οι δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ
Ενίσχυση 200 ευρώ θα έχουν δικαιούχοι του επιδόματος ΑμεΑ των ΟΠΕΚΑ, ενώ το ίδιο ποσό θα λάβουν και οι δικαιούχοι του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο ο προϋπολογισμός εδώ φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ και αφορά περί τους 225 εκατομμύρια ωφελούμενους.
Ο δικαιούχος επιδόματος ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ, θα λάβει μαζί με το μηνιαίο επίδομα και επιπλέον 200 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ:  48 ώρες χωρίς ταξί η Αθήνα: Οι μέρες που τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί

Πόσα θα πάρουν οι «χαμηλοσυνταξιούχοι»
Οι συνταξιούχοι με μηδενική ή ελάχιστη προσωπική διαφορά έως 10 ευρώ, οι «χαμηλοσυνταξιούχοι» με κύρια σύνταξη κάτω των 700 ευρώ και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες είναι η τέταρτη κατηγορία περίπου 1.550.000 ωφελούμενων που θα λάβουν ενίσχυση πριν το τέλος της χρονιάς, ύψους 150 ευρώ.
Έτσι, ένας συνταξιούχος που δεν έχει προσωπική διαφορά και κύρια σύνταξη 700 θα λάβει επιπλέον 150 ευρώ, αλλά και αύξηση περί του 3% λόγω της αύξησης των συντάξεων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2024.
Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 600 ευρώ θα λάβει αύξηση συνολικά 216 ευρώ το χρόνο. Αν συνυπολογιστεί η έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ, τότε θα λάβει αύξηση συνολικά 366 ευρώ το 2024.

Πέντε επιπλέον μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος
Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταβληθούν ακόμα πέντε μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος, τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Αυτά είναι τα εξής:
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους συνταξιούχους με «προσωπική διαφορά». Eφάπαξ ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ θα λάβουν περίπου 750.000 συνταξιούχοι, που έχουν προσωπική διαφορά έως 10 ευρώ.
Διπλάσιο market pass για τους κατοίκους στις πλειγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Διπλάσια οικονομική ενίσχυση, χωρίς να χρειαστεί κάποια κίνηση εκ μέρους τους, θα λάβουν οι δικαιούχοι του Market Pass ΙΙ που μένουν σε πληγείσες από τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία περιοχές, με τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις.
Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης με πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης και στο ρεύμα. Το επίδομα θέρμασης, φέτος θα κυμανθεί από 100 έως 800 ευρώ, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.
Youth Pass. Η οικονομική ενίσχυση σε 200.000 νέους 18 και 19 ετών δεν έχει περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.
Αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αυξημένο κατά 8% θα είναι το συγκεκριμένο επίδομα του Δεκεμβρίου, με κόστος για τον προϋπολογισμό στα 43 εκατ. ευρώ.
Πηγή

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!