ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Τεράστια ζημιά έπαθαν τα πυρηνόκαρπα στην Αργολίδα

Τι αναφέρει ο ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/03/2022 στα γραφεία της ΚΑΣΟΑ από φορεις των αγροτών, παραγωγούς πυρηνόκαρπων και κηπευτικών, διαπιστώθηκε από μαρτυρίες των παραγωγών αλλά και από τα καταγραφικά δεδομένα μετεωρολογικών σταθμών οτι το μέγεθος του παγετού της 13 και 14 Μαρτίου 2022 σε ορισμένους θύλακες έφτασε στο -5.
Αποτυπώθηκε η απογοήτευση και η απελπισία των παραγωγών γιατί βρήκε τα πυρηνόκαρπα στο στάδιο της πτώσης των πετάλων και ορισμένα από αυτά στο στάδιο της πλήρης ανθοφορίας.
Το μέγεθος της απελπισίας εντείνεται από την χρονική συγκυρία του παγετού δεδομένου του γεγονότος οτι οι παραγωγοί δοκιμάζονταν ήδη από τις αυξήσεις σε λιπάσματα (σχεδόν 100 %), τις αυξήσεις σε ΔΕΗ (περίπου 300%) , αλλά και σε όλα τα αγροεφόδια (πετρέλαιο 60 %, φυτοφάρμακα 30%, ζιζανιοκτόνα 100% κλπ.)
Οι παραγωγοί ανησυχούν επιπροσθέτως και λόγω του γεγονότος οτι ανάλογες ζημίες στο παρελθόν δεν έτυχαν δίκαιης αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ.
Ζητάμε:
Άμεση και δίκαιη εκτίμηση της ζημιάς που σε ορισμένες ποικιλίες και θύλακες φτάνει το 100%.
Αναστολή των πληρωμών σε δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς δεδομένης της πραγματικής αδυναμίας των παραγωγών να ανταποκριθούν σε αυτές.
Γρήγορες προκαταβολές προκειμένου οι παραγωγοί να ανταπεξέλθουν στις μη ελαστικές καλλιεργητικές ανάγκες.
ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;