Τι βρήκαν σε εστιατόριο στην Αργολίδα και έριξαν πρόστιμο 2.500 ευρώ

Τι εντόπισαν οι ελεγκτές

Πρόστιμο συνολικού ύψους 2.500 ευρώ καλείται να πληρώσει επιχείρηση εστίασης στην Ερμιονίδα, έπειτα από έλεγχο κατά τον οποίο εντοπίστηκαν παραβάσεις που αφορούσαν τον τιμοκατάλογο, τα στοιχεία προϊόντων που προσφέρονταν στους πελάτες και την τήρηση των προβλεπόμενων παραστατικών.
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας στις 2 Σεπτεμβρίου από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης, ενώ η απόφαση για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων εκδόθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε αρχικά ότι στον τιμοκατάλογο της επιχείρησης υπήρχε είδος για το οποίο δεν αναγραφόταν η προβλεπόμενη ένδειξη «κατεψυγμένο». Για τη συγκεκριμένη παράβαση επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.
Οι ελεγκτές εντόπισαν ακόμη ελλείψεις στον τρόπο με τον οποίο αναγράφονταν στον κατάλογο δύο προσυσκευασμένα ποτά. Συγκεκριμένα, δεν αναφερόταν η ειδικότερη ονομασία του κάθε προϊόντος, όπως αυτή εμφανίζεται στην ετικέτα του, ούτε ο όγκος της συσκευασίας σε ml. Οι δύο αυτές περιπτώσεις επέφεραν πρόστιμο 500 ευρώ για κάθε είδος, ανεβάζοντας το συγκεκριμένο σκέλος των κυρώσεων στα 1.000 ευρώ.
Το μεγαλύτερο μεμονωμένο πρόστιμο αφορούσε παράβαση σχετικά με τον «Αναλυτικό Λογαριασμό Πελατών». Σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου, η επιχείρηση δεν τηρούσε το προβλεπόμενο αριθμημένο διπλότυπο μπλοκ, όπως ορίζουν οι κανόνες της ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. Για την παράβαση αυτή επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Έτσι, από το σύνολο των παραβάσεων που καταγράφηκαν κατά τον έλεγχο, το συνολικό ποσό που επιβλήθηκε στην επιχείρηση της Ερμιονίδας διαμορφώθηκε στις 2.500 ευρώ.

Online χρήστες: 812

#Αγγελίες Εργασίας

#Argolida Planet