Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Τι ισχύει για SMS, μετακινήσεις, κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις – Πόσοι νοσηλεύονται με Covid

Την ανησυχία που προκαλεί η μεταδοτικότητα και η αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

«Οι μεταλλάξεις απαιτούν προφυλάξεις» τόνισε και ανακοίνωσε τα πιο αυστηρά μέτρα που θα ισχύουν και στην Αργολίδα από τις 4 Μαρτίου και για 15 μέρες, έως τις 16 Μαρτίου.

Οι περιορισμοί στους κωδικούς μετακίνησης «2», «3», «4», «6»

Από αύριο στις 4 Μαρτίου και έως 16 Μαρτίου, επιβάλλεται χιλιομετρικό όριο 2 χλμ στις μετακινήσεις για αγορές προϊόντων πρώτης ανάγκης με τον κωδικό «2». Το ίδιο ισχύει και για τις μετακινήσεις σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες (κωδικός «3») που επιτρέπονται μόνο εντός του ίδιου δήμου.

Οι μετακινήσεις για άσκηση με κωδικό sms «6», επιτρέπονται μόνο πεζοί ή με ποδήλατο.

Τέλος, για την παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη, λόγος μετακίνησης με τον κωδικό «4», θα ζητούνται επιπλέον διευκρινίσεις από τα ελεγκτικά όργανα.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

ΔΕΙΤΕ:  Ναύπλιο: Εικόνες από τον νέο Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρες κατακάσσονται στην κόκκινη κατηγορία αυξημένης επιτήρησης.

Σημειώνεται ότι τα αυστηρότερα μέτρα τίθενται σε ισχύ στη Λάρισα όχι από αύριο, αλλά από το Σάββατο 6 Μαρτίου, λόγω του σεισμού που έχει προκαλέσει αναστάτωση και ζημιές στις οικίες των κατοίκων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00

Στις περιοχές που συγκαταλέγονται σε επίπεδο συναγερμού «βαθύ κόκκινο» επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές από τις 19:00, αντί τις 21:00 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Από αυτό το μέτρο εξαιρούνται Αττική και Θεσσαλονίκη, λόγω της συγκέντρωσης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε αυτές τις πόλεις.

Συνεπώς στις περιοχές με επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί.

Αναστέλλονται γάμοι, βαπτίσεις, μνημόσυνα στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου

Ακόμη, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, δηλαδή σε «βαθύ κόκκινο», επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

ΔΕΙΤΕ:  Θλίψη στο Άργος: «Έφυγε» ο Θεοδόσης Θωμόπουλος

Από το συγκεκριμένο μέτρο, εξαιρούνται οι κηδείες όπου μπορούν να παρευρίσκονται έως και εννέα άτομα. Παράλληλα, αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημοσύνων.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναστέλλεται η λειτουργία και η χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές.

Αναστέλλεται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και ισχύουν από αύριο έως 16 Μαρτίου, αναστέλλεται η λειτουργία και η χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο».

Από το μέτρο εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών που αφορούν:

-τις ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου α’ και β΄εθνικής κατηγορίας (Superleague 1 και 2)

-τα πρωταθλήματα της α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball league) και
την α’ κατηγορία ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyball League) ανδρών και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών.

Όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.

ΔΕΙΤΕ:  Εκδήλωση στην Πυργέλλα για την γιορτή της μητέρας

Δείτε και αυτό: Στο “βαθύ κόκκινο” μπήκε η Αργολίδα – Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ [Live Video]

Πόσοι νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Αργολίδας 
 
Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.702.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τετάρτη 3 Μαρτίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 120 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 4.668.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 49, στην Π.Ε. Αρκαδίας 10, στην Π.Ε. Κορινθίας 48, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 10.

Μέχρι και σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 126 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 16, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 23, Παναρκαδικό Τρίπολης 29, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 33 (5 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 20 (3 σε ΜΕΘ).

Δείτε και αυτό: Πατάει κορυφή το Argolida Planet: Σχεδόν 100.000 χρήστες και 640.000 επισκέψεις τον Φεβρουάριο! [Πίνακες]

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!