Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Τι κρύβει η ξαφνική υποχώρηση της θάλασσας στο Ναύπλιο. Είναι προσεισμικό φαινόμενο; [Video]

Υποχώρησε ξαφνικά η θάλασσα στο Ναύπλιο.

Σε λίγες περιπτώσεις η κατάκλιση των υδάτων αποτελεί προσεισμικό φαινόμενο, εξήγησε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθ. Λέκκας.

Υποχώρηση των υδάτων της θάλασσας παρατηρήθηκε ξαφνικά στο Ναύπλιο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως στο Καβούρι, στη Σύρο και στον Βόλο.

Το φαινόμενο αυτό, αν και συνδέεται από κάποιους με σεισμό, αυτό δεν ισχύει απόλυτα όπως εξήγησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθ. Λέκκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, σε λίγες περιπτώσεις η κατάκλιση των λιμένων αποτελεί προσεισμικό φαινόμενο και συμπληρώνει: «Όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, συνήθως οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες, όπως νότιους ανέμους, ή μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο κάποιων πλανητών που ασκούν έλξη σε θαλάσσιες μάζες».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λέκκας, αν το φαινόμενο της υποχώρησης της στάθμης της θάλασσας είναι μόνο σε μια περιοχή, τότε «μπορεί να αποτελέσει προσεισμικό φαινόμενο».

Αναφερόμενος στο τσουνάμι που είχε πλήξει τη Σάμο πριν κάποιους μήνες, επισήμανε, ότι το φαινόμενο είχε 7-8 λεπτά μέχρι να σημειωθεί. «Και όμως προλάβαμε και ειδοποιήσαμε κόσμο μέσα σε αυτό το χρόνο. Αυτό δεν έχει προηγούμενο».

Πηγή

Photo: Studio B&G

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!