ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τοποθετήθηκαν πινακίδες για το οικοσύστημα στη διαδρομή Αρβανιτιά – Καραθώνα | ΦΩΤΟ

Οι Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας έφτιαξαν πινακίδες στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στη διαδρομή Αρβανιτιάς – Καραθώνας (δύο στην Αρβανιτιά και δύο στην Καραθώνα) για την ενημέρωση των πολιτών για το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής Παλαμηδίου – Ακροναυπλίας.
Η χλωρίδα της Ακροναυπλίας και του Παλαμηδίου περιλαμβάνει ορισμένα σπάνια, απειλούμενα και ενδημικά φυτά. Ο βραχώδης λόφος αποτελεί βιότοπο ενδημικών φυτών όπως τα, Stachys swainsonii subsp. Argolica, Campanula andrewsii subsp. Andrewsii, Petrorhagia armerioides var. Armerioides, Daphne jasminea, Stachys chrysantha κ.λπ.

Σημαντική σπονδυλωτή πανίδα (εξαιρουμένων των πτηνών) καταγράφεται επίσης στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ειδών στο Παράρτημα ΙΙ της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, όπως τα Algyroides moreoticus και Podacris peloponnesiacus. Επίσης στην πανίδα της περιοχής πρέπει να γίνει αναφορά σε μεγάλη ποικιλία πουλιών που φωλιάζουν στην περιοχή.

Αρμόδιος για τη διατήρηση και διαχείριση της περιοχής του Δικτύου Natura 2000, Παλαμήδι Ακροναυπλία είναι ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (ΦΔ ΠΜΜΜ).

Για την κατασκευή και την τοποθέτηση συνέβαλαν με χρήματα οι Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου, με τη βοήθεια και τη χορηγία φίλων.
ΔΕΙΤΕ:  Θλίψη σε Άργος, Ναύπλιο: Έφυγε από τη ζωή γνωστός και πολύ αγαπητός γιατρός

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!