ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Το απίστευτο εκκλησάκι στο Ναύπλιο που “κρέμεται” από τον βράχο! (Vid)

Λίγο έξω από το Ναύπλιο, μπορεί κάποιος να συναντήσει ένα άκρως εντυπωσιακό εκκλησάκι, αυτό της Παναγίας των Βράχων.

Το απίστευτο εκκλησάκι κρέμεται στην κυριολεξία από τον βράχο, κάτι που μας χαρίζει μία απίστευτη εικόνα.
Θα το βρείτε λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο και πολύ κοντά στην παραλία του Καραθώνα, στην άκρη ενός επιβλητικού βράχου. Εκεί βρίσκεται η Παναγία των Βράχων ή αλλιώς η Παναγία η Κατακεκρυμμένη.
Η ιστορία της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης
Η εκκλησιά χτίστηκε τον 15ο αιώνα περίπου και είναι από τα παλαιότερα ασκητήρια της περιοχής. Στο εσωτερικό του Ναού υπάρχει η αγιογραφία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που έχει ημερομηνία 1609 μχ.
Σύμφωνα με τα όσα λένε οι παλαιότεροι κάτοικοι της περιοχής, ο ναός ανήκε στην Ιερά μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται κοντά. Όταν ληστές και πειρατές έκαναν επιδρομές, οι μοναχοί κατέβαιναν εκεί για να προφυλαχθούν. Γι’αυτό και το εκκλησάκι διαθέτει πολεμίστρες και έχει την εικόνα ενός μικρού κάστρου.
Σύμφωνα με τα όσα λέγονται, πίσω από το ιερό υπάρχει μία μικρή σήραγγα που οδηγεί στην άλλη πλευρά του βουνού. Ενώ σε μία κρύπτη εντός του ιερού είχαν βρεθεί παλιές εικόνες και μία κασέλα με οστά, ενός μοναχού που διέμενε στο ασκητήριο.
Η συντήρηση της εκκλησίας την έχει αναλάβει ο Iερός Nαός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Ενώ μέχρι και πριν κάποια χρόνια, την εκκλησία την συντηρούσαν οι υποδηματοποιοί, ώσπου εξαφανίστηκε το επάγγελμα.
Το εκκλησάκι δίνει στον επισκέπτη φοβερές εικόνες από τον απόκρημνο βράχο και είναι εκπληκτική η τοποθεσία που βρίσκεται, κάνοντας το αυτόματα ένα μέρος που αξίζει να το επισκεφθεί κάποιος. Παρ’όλα αυτά παραμένει ακόμα άγνωστο, τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους ντόπιους.
Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες, μέσα από το βίντεο που μας προσφέρει το κανάλι Flying Camera:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;