ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Το βασικό που πρέπει να προσέχεις όταν συνδέεσαι στο Wi-Fi ενός μαγαζιού

Μια συνήθεια που έχουν πολλοί όταν κάθονται σε μια καφετέρια ή ένα εστιατόριο είναι να ζητούν το όνομα και τον κωδικό του Wi – Fi.

Όταν έρθει η ώρα να συνδεθείς, θα πρέπει ωστόσο να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς ένα λάθος μπορεί να σου κοστίσει πολλά προσωπικά σου στοιχεία. Κι αυτό γιατί ένα συνηθισμένο κόλπο επιτήδειων που θέλουν να υποκλέψουν στοιχεία είναι να φτιάχνουν Wi – Fi με ονόματα παρόμοια αυτών που μπορεί να εμπιστευτείς, πχ μιας καφετέριας. Αν κάνεις το λάθος και συνδεθείς, τα στοιχεία σου μπορούν να ελεγχθούν από τους χάκερς που τα έχουν φτιάξει και αυτοί να έχουν πρόσβαση σε πολλά δεδομένα σου.
Θα πρέπει, λοιπόν, να διπλοτσεκάρεις σε ποιο δίκτυο συνδέεσαι ενώ πολύ βασικό είναι να βεβαιώνεσαι ότι έχεις κρυπτογραφημένη σύνδεση και τηρείς όλους τους κανόνες ασφαλείας. Την επόμενη φορά, αν δεις δύο Wi – Fi, με παρόμοια ονόματα, μην πατήσεις αβίαστα το πρώτο που θα δεις τυχαία αλλά… τσέκαρέ το!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;