ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Το γνωρίζατε; – Να πώς θα βρείτε το iban του λογαριασμού σας

Η λέξη IBAN, προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων International Bank Account Number (Διεθνής Τραπεζικός Λογαριασμός).

Δημιουργήθηκε προκειμένου να διευκολύνει την αυτόματη επεξεργασία των εγχώριων και διασυνοριακών μεταφορών κεφαλαίου, να διασφαλίσει την ορθότητα των δεδομένων και να περιορίσει τη χειρόγραφη επέμβαση.

Ωστόσο, πώς θα βρείτε το iban του λογαριασμού σας;

Μόνο η τράπεζα τήρησης ενός Λογαριασμού μπορεί να χορηγήσει το σωστό IBAN του συγκεκριμένου λογαριασμού. Οι τρόποι γνωστοποίησής του μπορούν να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη χρήση διαδικτύου (Internet) όπου μέσω της ιστοσελίδας ή του e-banking κάθε τράπεζας, μπορεί να παράγεται και να γνωστοποιείται ο IBAN.

Εάν κάποιος χρειαστεί τον IBAN ενός λογαριασμού, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον κάτοχό του, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσετε λανθασμένους IBAN εάν επιχειρήσετε να δημιουργήσετε τους IBAN προμηθευτών ή συνεργατών σας, με συνέπεια την απόρριψη της εντολής πληρωμής.

Όσον αφορά το πότε πρέπει κάποιος να ζητήσει τον Διεθνή Τραπεζικό Λογαριασμό του, αυτό μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε, καθώς κάθε ευρωπαϊκή τράπεζα είναι υποχρεωμένη να δημιουργεί τους IBAN των λογαριασμών που τηρεί, καθώς και να πληροφορεί τους πελάτες της για τον IBAN του λογαριασμού τους, στα αντίγραφα κίνησης των Λογαριασμών,

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον IBAN, μπορεί να:

– απευθυνθεί στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται
– επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.swift.com
– επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.hba.gr

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;