ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου στην Έκθεση για το ζωγράφο Θεόφιλο στην Alpha Bank


Το Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου επισκέφτηκε τον Εκθεσιακό Πολιτιστικό χώρο της τράπεζας ALPHA BANK Ναυπλίου για να δούμε την Έκθεση για το ζωγράφο Θεόφιλο Χατζημιχαήλ που άνοιξε για το κοινό το 2017 με τριετή διάρκεια, αλλά λόγω της πανδημίας παρατάθηκε έως την επόμενη εβδομάδα. Έτσι αδράξαμε την ευκαιρία να την επισκεφτούμε.
Περιλαμβάνει έργα του ζωγράφου Θεόφιλου που ανήκουν στη Συλλογή της Τράπεζας και είναι πλαισιωμένα από αντικείμενα και φορεσιές από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος προκειμένου να γίνει κατανοητή η εποχή που έζησε ο ζωγράφος (1871-1934), ο οποίος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη.
Εκτίθενται 3 πρωτότυποι πίνακες ενώ οι υπόλοιποι είναι τυπωμένοι σε τρίτη διάσταση. Υπάρχει και μια πολύ εντυπωσιακή αποτοιχισμένη τοιχογραφία με τον Οδυσσέα. Ο αγαπημένος ήρωας του ζωγράφου ήταν ο Μάρκος Μπότσαρης.
Η ζωγραφική του Θεόφιλου, απαλλαγμένη από τους αυστηρούς κανόνες της ακαδημαϊκής παράδοσης του 19ου αιώνα, βασίζεται σε θρησκευτικά θέματα και θέματα της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας, που αποδίδονται με έναν πρωτόγνωρο συναισθηματισμό και με μια πρωτοφανή χρήση του χρώματος.
Το έργο του άσκησε ιδιαίτερη επίδραση στις αισθητικές αντιλήψεις των Ελλήνων ζωγράφων.
Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη του εκθεσιακού χώρου φιλόλογο κ. Ιωάννα Μαυριά για την ωραία ξενάγηση.
Σοφία Σαρρή
Δ/ντρια του σχολείου

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!