ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το εφιαλτικό σενάριο γίνεται πράξη: Αυτό είναι το πρώτο μέτρο στην Ελλάδα για την εξοικονόμηση ρεύματος

Τι θα συμβεί αν ο Πούτιν… κλείσει την κάνουλα;

Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία αντιτίθενται στο σχέδιο της Κομισιόν για μείωση του φυσικού αερίου κατά 15%. Ουσιαστικά οι κυβερνήσεις αντιδρούν καθώς τα τελευταία χρόνια δεν κατανάλωσαν την ίδια ποσότητα καυσίμων με άλλες χώρες που έχουν «βαριά» βιομηχανία, όπως για παράδειγμα η Γερμανία που εξαρτάται σχεδόν ολοκληρωτικά από τις ενεργειακές προμήθειες της Μόσχας. Οπότε γι’ αυτό το λόγο θεωρούν πως δεν πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου.
Όμως το μέλλον στην Ευρώπη προδιαγράφεται δυσοίωνο και στη Γηραιά Ήπειρο εκφράζονται φόβοι πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πάρει εκδίκηση για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η διάθεση του φυσικού αερίου ενδέχεται να μειωθεί δραματικά με πολιτική απόφαση της Μόσχας.
Την ίδια στιγμή έχει σημάνει συναγερμός και στην ελληνική κυβέρνηση και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή. Σύμφωνα με τα Νέα, θα υπάρξει μείωση της παροχής από τον Ιανουάριο σε ρεύμα και φυσικό αέριο. Από τον Οκτώβριο σχεδιάζεται μάλιστα να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης που θα συστήνει αυτοσυγκράτηση στους Έλληνες καταναλωτές. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη υπάρχει και απόφαση για το πρώτο μέτρο που θα παρθεί. Αυτό αφορά τις περικοπές στις βιομηχανίες, κάτι που θα επηρεάσει όλη την ελληνική οικονομία και την τροφοδοσία σε βασικά αγαθά….

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!