ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Το κόλπο με τον θερμοστάτη του καλοριφέρ για να καις λιγότερο αέριο ή πετρέλαιο

Το φυσικό αέριο αυξήθηκε, το πετρέλαιο αυξήθηκε, το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε, ήρθε η ώρα να λάβεις τα μέτρα σου.

Προφανώς και δεν μπορούμε να μειώσουμε αισθητά το τελικό ποσό του λογαριασμού θέρμανσης που θα λάβεις.
Υπάρχουν βέβαια τρόποι που προτείνουν οι ειδικοί ενέργειας, όπως η Lizzie Rubado της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Energy Trust of Oregon.
Θερμοστάτης ο μέγας!
Ο Θερμοστάτης είναι το βασικό κλειδί για να μην σπαταλάς περισσότερα ευρώ από όσα μπορείς να αντέξεις για να ζεσταθείς.
– Αν ο θερμοστάτης του σπιτιού είναι πολύ παλιός, αντικατάστησέ του. Φέρε στο σπίτι έναν ειδικό για να μελετήσει το σύστημα θέρμανσης που διαθέτεις και να αξιολογήσει αν ο θερμοστάτης αξίζει να αλλαχθεί με έναν smart θερμοστάτη, τον οποίο θα ελέγχεις και από το κινητό σου.
– Αν έχεις έναν smart θερμοστάτη, μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία να χαμηλώνει στη διάρκεια της νύχτας ή όταν λείπεις από το σπίτι, επιτρέποντάς σου να ανεβάσεις τη θερμοκρασία ακόμα και πριν φτάσεις στο σπίτι.
– Μην ανεβάζεις υπερβολικά την ένδειξη του θερμοστάτη μιας και δεν θα βοηθήσεις το σπίτι να ζεσταθεί πιο γρήγορα με αυτήν την τακτική, απλά οι μονάδες θέρμανσης θα καίνε για περισσότερη ώρα.
– Μπορείς να γλιτώσεις 1% με 3% του συνολικού λογαριασμού θέρμανσης μειώνοντας 1 βαθμό τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη.
– Δεν χρειάζεται βέβαια να παγώσεις αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κόλπο, στο οποίο μειώνεις τη θερμοκρασία κατά 1% βαθμό ανά εβδομάδα για να εξοικειώνονται όλα τα μέλη του σπιτιού με την αλλαγή. Θυμήσου όμως να μην μειώσεις τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη κάτω από τους 13 βαθμούς κελσίου (ιδανική θερμοκρασία τη στιγμή που απουσιάζεις από το σπίτι) και άφησε σταθερά τον θερμοστάτη στους 15-16 βαθμούς ειδικά τις ημέρες που βρίσκεσαι διαρκώς στο σπίτι.
Τι άλλο μπορείς να κάνεις:
Να αλλάξεις πάροχο ενέργειας: Να προσέξεις τα ψιλά γράμματα στη σύμβαση που θα υπογράψεις, να είναι μικρής διάρκειας και να επωφεληθείς της προσφοράς που θα σου γίνει αρχικά.
Να κλείσεις τρύπες και σημεία που μπαίνει αέρας στο σπίτι: Αυτά είναι που προκαλούν τη μεγαλύτερη απώλεια ενέργειας, όπως τα παλιά τζάμια ή το τζάκι που παραμένει ανοιχτό και όχι ενεργειακό.
Τις ηλιόλουστες ημέρες, άνοιγε τα παντζούρια ή σήκωσε τις τέντες. Ο ήλιος που θα μπει θα κρατήσει το σπίτι πιο ζεστό μέχρι αργά το απόγευμα.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;