Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Το μυστικό της ευτυχίας! Πώς θα κάνεις εσένα και τους γύρω σου χαρούμενους

Πού κρύβεται το μυστικό της ευτυχίας;

Το μυστικό της ευτυχίας μπορεί να βρίσκεται τελικά στο να κάνουμε πράγματα που θα κάνουν τους άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους και όχι τον εαυτό μας, σύμφωνα με μια σειρά από μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Positive Psychology.Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το να κάνεις πράγματα για άλλους ενισχύει την ευημερία εκπληρώνοντας μια ψυχολογική ανάγκη για σύνδεση με άλλους ανθρώπους, ακόμα κι αν μας είναι εντελώς άγνωστοι. Με λίγα λόγια, όλα δείχνουν πως η ευτυχία προέρχεται από την αναζήτηση της χαράς για τους άλλους και όχι για τον εαυτό μας.

 

Μια αρχική μελέτη ζήτησε από τους μαθητές να θυμηθούν μια στιγμή που έκαναν κάτι για να κάνουν κάποιον άλλο ευτυχισμένο και μια στιγμή που έκαναν κάτι για να κάνουν τον εαυτό τους ευτυχισμένο. Όταν ρωτήθηκαν πώς είχαν νιώσει για κάθε εμπειρία, οι μαθητές ανέφεραν ότι ένιωσαν μεγαλύτερη ευεξία κατά τη διάρκεια της άλλης κατευθυνόμενης δραστηριότητας σε σύγκριση με την αυτοκατευθυνόμενη.
 
Η ανάγκη μας για σύνδεση με τους άλλους
Σε μια άλλη μελέτη, οι ερευνητές αναρωτήθηκαν αν οι άνθρωποι θα ένιωθαν καλύτερα όταν προσπαθούσαν να κάνουν κάποιον άλλο ευτυχισμένο ή όταν κάποιος άλλος προσπαθούσε να τους κάνει ευτυχισμένους.
Διαπίστωσαν ότι οι μαθητές θυμούνται ότι ένιωθαν μεγαλύτερη ευεξία σε μια περίοδο που προσπάθησαν να κάνουν κάποιον άλλο ευτυχισμένο σε σχέση με μια στιγμή που κάποιος άλλος προσπάθησε να τους κάνει ευτυχισμένους. Ένα τελευταίο πείραμα αποκάλυψε ότι αυτή η ώθηση προς την ευημερία εμφανίζεται ακόμη και όταν το άτομο που βοηθάει μας είναι εντελώς άγνωστο.
To μόνο σίγουρο είναι πως οι μελέτες έδειξαν έναν ψυχολογικό μηχανισμό που εξηγεί γιατί η καλοπροαίρετη συμπεριφορά αυξάνει την ευτυχία. Η αίσθηση μιας μεγαλύτερης σύνδεσης με τους άλλους είναι ο λόγος που κάνουμε κάτι για ένα άλλο άτομο και νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι από το να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!