ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το νούμερο-κλειδί που δείχνει ότι έρχεται lockdown στην Ελλάδα…

Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι καλά.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι, πια, ξεκάθαρη: μετά από μία πολύ καλή αντιμετώπιση (λόγω, φυσικά, και των πολύ σκληρών μέτρων που πάρθηκαν) κατά την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας, στο δεύτερο δεν τα πηγαίνουμε και τόσο καλά.

Τα καθημερινά κρούσματα ανεβαίνουν συνεχώς, το ίδιο και οι συμπολίτες μας που δεν τα κατάφεραν κι έχασαν την ζωή τους, όπως επίσης και αυτοί που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ωστόσο, υπάρχει μία «ένδειξη» που φανερώνει πως δυστυχώς δε θ’ αργήσει και πολύ η στιγμή που θα γίνει το (απευκταίο, φυσικά) lockdown, μιας και θα είναι η μόνη αποτελεσματική λύση- τουλάχιστον στην Αττική.

Και δεν αναφερόμαστε στο αρνητικό ρεκόρ των 508 κρουσμάτων προ τριημέρου. Όχι. Εκείνο που είναι άκρως ανησυχητικό είναι το τι συνέβη το Σαββατοκύριακο- τις δύο μέρες που «παραδοσιακά», λόγω του ότι δεν στέλνουν στοιχεία όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια κι επειδή αρκετά εξ αυτών είναι κλειστά, τα νούμερα ήταν σημαντικά πεσμένα εν συγκρίσει με τις καθημερινές.

Τι είδαμε, λοιπόν, το τρήμερο 17-19 Οκτώβρη; 482 νέα το Σάββατο, 438 την Κυριακή, 438 την Δευτέρα. Νούμερα που τρομάζουν…

Δυστυχώς, αυτό δείχνει μια σταθερή αύξηση και τα πράγματα ενδέχεται να γίνουν πολύ χειρότερα στο εγγύς μέλλον. Το νούμερο των 1000+ κρουσμάτων/ ημέρα που μέχρι πρότινος φάνταζε ρεαλιστικό σενάριο μόνο σε όσους αρέσκονται στην κινδυνολογία, πλέον μοιάζει με σκηνή από τα προσεχώς.

Και αν συμβεί αυτό, τότε η καραντίνα θα είναι η μόνη λύση…

ΠΗΓΗ

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!