ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το σύμπτωμα μετά το σεξ που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Πού μπορεί να οφείλεται

Το σεξ συμβάλλει μεταξύ άλλων στην καλή υγεία της καρδιάς ενώ δημιουργεί ένα αίσθημα ευεξίας και καλής διάθεσης.
Δεν είναι λίγοι, όμως, εκείνοι που δεν έχουν τα καλύτερα συμπτώματα μετά τη σεξουαλική πράξη. Κάποια από αυτά μάλιστα χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής. Όπως για παράδειγμα το αίσθημα της ναυτίας το οποίο αισθάνονται μερικές γυναίκες μετά το σεξ.
Σύμφωνα με την Lauren Streicher, γυναικολόγο και διευθύντρια του Κέντρου Σεξουαλικής Ιατρικής και Εμμηνόπαυσης του Πανεπιστημίου Northwestern «δεν είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε ναυτία μετά το σεξ» και προσθέτει ότι δύο είναι οι πιο πιθανοί λόγοι γι’ αυτό.
Ο πρώτος σχετίζεται με τον τράχηλο, τον ινομυώδη σωλήνα, ο οποίος φέρνει σε επικοινωνία το σώμα της μήτρας με τον κόλπο. Η ίδια αναφέρει τα εξής: «Η διέγερση του τραχήλου κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να προκαλέσει αγγειοπνευμονογαστρικές αντιδράσεις και πτώση της αρτηριακής πίεσης και των παλμών της καρδιάς» Αυτό μπορεί να προκαλέσει ναυτία ή ακόμη και λιποθυμία. Γι’ αυτό και πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό αν σας συμβεί.
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο μπορεί να αισθάνεστε ναυτία αν το σεξ είναι επώδυνο, κάτι που οφείλεται σε υποκείμενο πρόβλημα υγείας. «Οι γυναίκες με ενδομητρίωση και φλεγμονώδη νόσο της πυέλου μπορεί να νιώθουν πόνο στο σεξ», δηλώνει η Δρ Streicher. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν λοίμωξη του κόλπου ή του τραχήλου και ινομυώματα. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα σύμπτωμα που δεν πρέπει να αμελήσετε.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!