ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Το σύμπτωμα της Όμικρον 5 που δείχνει ότι νοσείς πιο βαριά από τους άλλους

Ένα θερμόμετρο κάνει τη διαφορά.

Οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της μετάλλαξης Όμικρον είναι αυτές που επικρατούν στην πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια και όπως κάθε υποπαραλλαγή φέρνει τα δικά της συμπτώματα και τις ξεχωριστές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουν όσοι ασθενήσουν ή όσοι μολυνθούν και θέλουν να γνωρίζουν πόσο βαριά ή ήπια θα περάσουν τη νόσησή τους.
Σύμφωνα με όσα δείχνουν τα στοιχεία από τις νοσήσεις όσων έχουν μολυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες από τις υποπαραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον τα βασικά συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς της είναι πόνος στη μέση και στα πόδια, μυϊκοί πόνοι σε αρθρώσεις και κόκκαλα, πυρετός, πονοκέφαλος.
Παρόλα αυτά είναι σημαντικό ακόμα και αν δεν περάσει τη νόσησή του ασυμπτωματικά ο ασθενής, να γνωρίζει πόσο ιικό φορτίο έχει, τόσο για την πορεία της νόσησής του αλλά και για το πόσο μεταδοτικός μπορεί να είναι στους γύρω του.
Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο για τον υπολογισμό του ιικού φορτίου παίζει η δεύτερη μέρα νόσησης. Τη δεύτερη μέρα από τη στιγμή που θα βγει θετικός στο τεστ, αν ο ασθενής έχει πυρετό έως 37,5, τότε τα δεδομένα δείχνουν ότι θα το περάσει πολύ ελαφριά. Αντίθετα όσοι έχουν υψηλό ιικό φορτίο (ακόμα και οι τριπλα΄εμβολιασμένοι) εμφανίζουν πυρετό πάνω από 38,5 τη δεύτερη μέρα.

Πηγή


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;