Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Το τέλος της μάσκας: Τα τρία σενάρια μέσα στο 2022

Tα σενάρια των ειδικών για το τέλος της μάσκας μέσα στο 2022.

Θα πετάξουμε τελείως τις μάσκες, θα μείνουν στους κλειστούς χώρους ή θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική παντού;   Παράλληλα, η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον ανέδειξε, ξανά, τη σημασία της χρήσης μάσκας υψηλής προστασίας, όπως οι KN95.
Σενάριο 1: Πετάμε τις μάσκες το καλοκαίρι
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε σήμερα στο ζήτημα, λέγοντας πως το συγκεκριμένο μέτρο θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, αλλά τα μέτρα γενικά, σταδιακά, θα χαλαρώσουν. Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι μάσκες δεν είναι κάτι που μπορεί να αφαιρεθεί, όμως έδωσε χρονικό ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι:
«Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν. Όταν λέμε ότι τέλειωσαν, πετάμε και την μάσκα. Η μάσκα δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι».
Σενάριο 2: Μένουν οι μάσκες μέχρι το Πάσχα
Η κ. Παγώνη, την προηγούμενη εβδομάδα, είχε δώσε άλλο χρονικό ορίζοντα για το τέλος της μάσκας. Όπως είχε πει:
«Εάν προχωρήσουμε έτσι όπως είμαστε, μέχρι το Πάσχα εάν υπάρχει πολύς κόσμος εκεί που θα είμαστε θα μπορεί να φορεθεί κι η μάσκα. Αν όμως είμαστε ελάχιστα άτομα δε θα χρειαστεί να τη φοράμε».
Σενάριο 3: Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους αρχές Μαρτίου
Αυτή ήταν η εκτίμηση, πριν από λίγες ημέρες, του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη.
Σε ερώτηση για το πότε θα βγουν οι μάσκες, είχε απαντήσει πως μέχρι τα μέσα της Άνοιξης θα παραμείνουμε με αυτές, υπογραμμίζοντας πως είναι αδιανόητο σε κλειστούς χώρους να βγουν.
«Σε εξωτερικούς χώρους είναι πιθανό να βγουν προς τα τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη».

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!
 

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!