ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το τρίτο και τελευταίο lockdown: Πότε θα ξανακλείσει η χώρα μετά τις γιορτές

Με την ελπίδα ότι θα είναι το τελευταίο πριν το εμβόλιο

Τις τελευταίες μέρες όλο και πιο πολλοί μιλούν για το τρίτο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας το οποίο θα χτυπήσει την Ευρώπη μετά τις γιορτές. Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ίδιοι και διακεκριμένοι επιστήμονες. Η χαλάρωση των μέτρων μετά την άρση του lockdown είναι βέβαιο ότι θα φουντώσει ξανά την πανδημία όμως άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

ΔΕΙΤΕ:  Ραγδαία αύξηση της χρήσης ναρκωτικών στις νέες γενιές

Αφενός ο κόσμος έχει κουραστεί και εξαθλιωθεί οικονομικά, αφετέρου η αγορά θα πρέπει να κινηθεί μέσα στις γιορτές. Γι’ αυτό η άρση θα γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου, με μεγάλη προσοχή και μέτρα μέσα στα Χριστούγεννα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να κάνει ο κόσμος γιορτές και να επιστρέψει σε μια μερική κανονικότητα έως και τις 15 Ιανουαρίου. Για έναν μήνα δηλαδή. Μετά αν οι εκτιμήσεις των ειδικών πέσουν μέσα και δούμε αύξηση των κρουσμάτων (θεωρείται σχεδόν βέβαιο) θα πάμε στο τρίτο και τελευταίο lockdown.

ΔΕΙΤΕ:  Ακραία αύξηση: Το ελαιόλαδο έφτασε σε νέα «τρελή τıμή» – Πόσο πάει ο τενεκές

Η χώρα θα κλείσει ξανά απ’ τις 16/1 και παράλληλα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός. Μέσα στον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε –σε συνδυασμό με το lockdown- να πάρει μια βαθιά ανάσα το σύστημα υγείας.

ΔΕΙΤΕ:  «Όταν ήμουν 19 ετών με βίασε καθηγητής πανεπιστημίου» – Μία συγκλονιστική μαρτυρία

Θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες μέσα στον Φλεβάρη και στη συνέχεια οι υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μέχρι το καλοκαίρι ο εφιάλτης θα αρχίσει να τελειώνει και θεωρούν βέβαιο ότι δεν θα υπάρχει τέταρτο κύμα της πανδημίας.

ΠΗΓΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!