Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Το 1ο Λύκειο Άργους παρουσιάζει τον βραβευμένο συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη


Το 1ο ΓΕΛ Άργους παρουσιάζει τον βραβευμένο με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος Συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στις 18.30 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”.
Μια “Νίκη” του Ελληνικού Πολιτισμού σε καιρούς χαλεπούς
Ας γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από τις λέξεις.
Τον συγγραφέα προλογίζει η Λένα Παπαθανασίου
Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Άργους

“Ξεκίνησα να γράφω μία ιστορία για τη μητέρα μου και κατέληξα να γράφω την ιστορία της Ελλάδας”

Είναι –ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που κερδίζει το βραβείο, µε την επιτροπή να αναγνωρίζει τη «Νίκη» ως το κορυφαίο σύγχρονο µυθιστόρηµα.
Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήµατος είναι µία από τις σηµαντικότερες διεθνείς διακρίσεις στον χώρο της λογοτεχνίας…
Για τη βράβευση του ο ίδιος δηλώνει: «Η απονοµή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήµατος στη «Νίκη» είναι µια Νίκη για την Ελλάδα. Μέσα από την τέχνη, η πατρίδα µας µπορεί να συστηθεί ξανά στον κόσµο.
Tο 1993 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα,
“Tο “Σοφό παιδί” προκάλεσε έντονη αίσθηση σε κοινό και κριτικούς” ξάφνιασε κι αγαπήθηκε φανατικά, ανέτρεψε καθιερωμένες νόρμες της νεοελληνικής λογοτεχνίας, κατέρριψε τη σοβαροφάνεια, παρέμεινε για χρόνια στη λίστα των ευπώλητων βιβλίων, μεταφράστηκε και τρεις δεκαετίες μετά συνεχίζει ζωντανό” κι ακμαίο.
Με «Το Σοφό Παιδί», χαρακτηρίστηκε από τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο ως ο «Νέος Καραγάτσης
Ο Μπάμπης Δερμιτζάκης δηλώνει : Ο Χωμενίδης έχει μια αχαλίνωτη φαντασία. Σε άλλες εποχές θα ήταν ένας φοβερός παραμυθάς. Ακολούθησαν με ανάλογη επιτυχία και πιστό κοινό που εκτείνεται σε διαφορετικές γενιές, και άλλα μυθιστορήματα και δεκάδες συλλογές διηγημάτων Το γράψιμο είναι για τον Χρήστο Χωμενίδη τρόπος ζωής. “Zώ γράφοντας γράφω ζώντας” λέει χαρακτηριστικά
Πληροφορίες Τηλ. 27510 66977 κιν.6945 868908
ΔΕΙΤΕ:  Θλίψη στο Άργος: «Έφυγε» ο Θεοδόσης Θωμόπουλος

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!