ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Το 1ο Λύκειο Άργους παρουσιάζει τον βραβευμένο συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη


Το 1ο ΓΕΛ Άργους παρουσιάζει τον βραβευμένο με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος Συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στις 18.30 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”.
Μια “Νίκη” του Ελληνικού Πολιτισμού σε καιρούς χαλεπούς
Ας γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από τις λέξεις.
Τον συγγραφέα προλογίζει η Λένα Παπαθανασίου
Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Άργους

“Ξεκίνησα να γράφω μία ιστορία για τη μητέρα μου και κατέληξα να γράφω την ιστορία της Ελλάδας”

Είναι –ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που κερδίζει το βραβείο, µε την επιτροπή να αναγνωρίζει τη «Νίκη» ως το κορυφαίο σύγχρονο µυθιστόρηµα.
Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήµατος είναι µία από τις σηµαντικότερες διεθνείς διακρίσεις στον χώρο της λογοτεχνίας…
Για τη βράβευση του ο ίδιος δηλώνει: «Η απονοµή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήµατος στη «Νίκη» είναι µια Νίκη για την Ελλάδα. Μέσα από την τέχνη, η πατρίδα µας µπορεί να συστηθεί ξανά στον κόσµο.
Tο 1993 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα,
“Tο “Σοφό παιδί” προκάλεσε έντονη αίσθηση σε κοινό και κριτικούς” ξάφνιασε κι αγαπήθηκε φανατικά, ανέτρεψε καθιερωμένες νόρμες της νεοελληνικής λογοτεχνίας, κατέρριψε τη σοβαροφάνεια, παρέμεινε για χρόνια στη λίστα των ευπώλητων βιβλίων, μεταφράστηκε και τρεις δεκαετίες μετά συνεχίζει ζωντανό” κι ακμαίο.
Με «Το Σοφό Παιδί», χαρακτηρίστηκε από τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο ως ο «Νέος Καραγάτσης
Ο Μπάμπης Δερμιτζάκης δηλώνει : Ο Χωμενίδης έχει μια αχαλίνωτη φαντασία. Σε άλλες εποχές θα ήταν ένας φοβερός παραμυθάς. Ακολούθησαν με ανάλογη επιτυχία και πιστό κοινό που εκτείνεται σε διαφορετικές γενιές, και άλλα μυθιστορήματα και δεκάδες συλλογές διηγημάτων Το γράψιμο είναι για τον Χρήστο Χωμενίδη τρόπος ζωής. “Zώ γράφοντας γράφω ζώντας” λέει χαρακτηριστικά
Πληροφορίες Τηλ. 27510 66977 κιν.6945 868908
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;