ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου σε Άργος και Ναύπλιο


Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει 8-17 Απριλίου στην έδρα του, την Καλαμάτα, και σε άλλες 11 πόλεις του δικτύου, μεταξύ των οποίων το Ναύπλιο και το Άργος.
Το ραντεβού για το Ναύπλιο δίνεται στο Cine Nafplio (25ης Μαρτίου 2) από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων που περιλαμβάνει: διακεκριμένες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, δύο αφιερώματα, ένα masterclass, επίσημους προσκεκλημένους αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές!
Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβολών του Ναυπλίου περιλαμβάνει 8 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, ένα ελληνικό και 7 ξένα (από Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ) εκ των οποίων, μία ταινία από το αφιέρωμα στην Ισότητα και μία από το ειδικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης, με τίτλο «Πολιτισμοί της Υποσαχάριας Αφρικής».
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι από φέτος το Φεστιβάλ προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.
Στο Ναύπλιο θα βρεθούν Natalie Halla & Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κατά την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στο Ναύπλιο, θα προβληθούν δύο ταινίες της Αυστριακής σκηνοθέτιδος, Natalie Halla, που είναι και επίσημη προσκεκλημένη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου και μέλος της κριτικής επιτροπής για το βραβείο Ισότητας. Στις προβολές θα παρευρίσκεται η σκηνοθέτις για να συζητήσει με το κοινό. Επίσης η δημιουργός θα παραδώσει masterclass για τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο, την Παρασκευή 15/04 (20:30), στο ιστορικό Θέατρο «Τριανόν». Θα επισκεφθεί, τέλος, το Μουσικό Σχολείο Άργους, όπου θα συνομιλήσει με τους μαθητές με αφορμή το ντοκιμαντέρ της “Ο Διάδοχος του Λιστ” (The Heir of Lizst).
Επίσης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο θα βρεθεί η διακεκριμένη Σχεδιάστρια Φωτισμού Θεάτρου και Κινηματογράφου, Κατερίνα Μαραγκουδάκη, η οποία θα δώσει ένα τριήμερο masterclass (5,6&7 Απριλίου), συνολικής διάρκειας 12 ωρών, με τίτλο «Το φως στις παραστατικές τέχνες», για τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Πρόγραμμα Προβολών στο Cine Nafplio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «Ultraviolette and the blood-spitters gang» (Ultraviolette: η συμμορία που έφτυνε αίμα) του Robin Hunzinger (Γαλλία, 2021)-αφιέρωμα Ισότητα
19:30 «Children of the Forest» (Τα παιδιά του δάσους) της Natalie Halla (Αυστρία, 2015)
20.30 Συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα Natalie Halla
21:00 «The Shaman’s nightmaire» (Ο εφιάλτης των Σαμάνων) της Natalie Halla (Αυστρία, 2021)
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «Congo Calling» (Το κάλεσμα του Κονγκό) του Stephan Hilpert (Γερμανία, 2019)-αφιέρωμα Υποσαχάρια Αφρική
19:30 «High Maintenance – The Life and Work of Dani Karavan» (Ακριβή Συντήρηση-Έργα και Ημέρες του Ντάνι Κάραβαν) των Barak Heymann& Lukasz Konopa (Ισραήλ, 2020)
21:00 «Barricade» (Οδόφραγμα) του David Klammer (Γερμανία, 2021)
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» του Δομήνικου Ιγνατιάδη (Ελλάδα, 2021)
20:00 «80,000 Schnitzel» (80.000 Σνίτσελ) της Hannah Schweier (Γερμανία, 2020)
Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. Επίσης, 25 ταινίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες και online, δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας μας www.peloponnisosdocfestival.com καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (8-17 Απριλίου) για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.

Το ραντεβού για το Άργος δίνεται στο Cine Valia (Αγίου Κωνσταντίνου & Παπανικολάου) από τις 11 έως τις 13 Απριλίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, αφιέρωμα στην Ισότητα αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές!
3 ημέρες, 5 ταινίες
Το πρόγραμμα προβολών του Άργους περιλαμβάνει 5 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, 3 ελληνικά και 2 ξένα (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία), εκ των οποίων τα τέσσερα από την κυρίως ζώνη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου και ένα ντοκιμαντέρ από το Αφιέρωμα στην Ισότητα («I Am Belmaya/ Είμαι η Μπελμάγια»). Οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν έχουν λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου. Θα προβληθεί, επίσης, το νέο ντοκιμαντέρ «Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» (2022) σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κλεώνης Φλέσσα, μία παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, φορέα και διοργανωτή του Φεστιβάλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος το Φεστιβάλ Πελοποννήσου προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το ειδικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι οι «Πολιτισμοί της Υποσαχάριας Αφρικής», στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργεί στον Χώρο Τέχνης Α49 (Αναγνωσταρά 49, Καλαμάτα) από τις 3 έως τις 13 Απριλίου μία μοναδική έκθεση τελετουργικών μασκών του συλλέκτη και Ψυχοπαθολόγου/καθηγητή, Φώτη Καγγελάρη, που διαθέτει, ίσως, τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο.
Πρόγραμμα Προβολών στο Cine Valia
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «I Am Belmaya» (Είμαι η Μπελμάγια) των Sue Carpenter& Belmaya Nepali (Ηνωμένο Βασίλειο, 2021) -Αφιέρωμα στην Ισότητα
20:00 «Ο παππούς μου, ο Παπαφλέσσας» της Κλεώνης Φλέσσα (Ελλάδα, 2022)
ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
19:30 «Χρυσή Αυγή, υπόθεση όλων μας» της Ανζελίκ Κουρούνη (Ελλάδα, 2021)
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:30 «Invisible» (Αόρατοι) της Μαριάννας Κακαουνάκη (Ελλάδα, 2021)
20:00 «Juan» (Χουάν) της Louise Heem (Γαλλία, 2020)
Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. Επίσης, 25 ταινίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες και online, δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας μας www.peloponnisosdocfestival.com καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (8-17 Απριλίου) για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.
Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και της InterAction Art. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου, ενώ καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ είναι η Κλεώνη Φλέσσα.
Για περισσότερα νέα γύρω από το Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.peloponnisosdocfestival.com και ακολουθήστε μας στο facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/ και στο Instagram, instagram.com/peldocfest .
Μείνετε συντονισμένοι, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έρχεται!

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!