Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

«Τρέχουν» νέα έργα σε Ναύπλιο, Μυκήνες και Λυγουριό

Πάρθηκαν αποφάσεις!

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.
Μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η αποδοχή χρηματοδοτήσεων, 20.000.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών και 45.240.799,02 ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.
Ακόμα, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας του με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ έργου συντήρησης και αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ναυπλιέων.
Ενέκρινε εξ άλλου την διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης που αφορά στην βελτίωση του ισόπεδου κόμβου Μυκηνών, προϋπολογισμού μελέτης 2.555.000 ευρώ, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Προέβη δε και στην έγκριση του πρακτικού του σταδίου ανάδειξης προσωρινού αναδόχου στην ηλεκτρονική δημοπρασία για του έργο ανάπλασης οδών του Λυγουριού.
Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε επίσης η δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 4.563.000 ευρώ έργου κατασκευής αφ’ ενός σύνθετου κόμβου στην συμβολή της παλαιάς και της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους (διυλιστήρια Μotor Οil) και διαμόρφωσης αφ’ ετέρου της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών από τον ισόπεδο κόμβο Αρχαίας Κορίνθου έως τον ισόπεδο κόμβο Λέχαιου.
Η Επιτροπή προέβη και στην έγκριση του 2ου πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της επιτροπής διαγωνισμού -στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ- για το με προϋπολογισμό 4.465.000 ευρώ έργο κατασκευής νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, στη Σκάλα Λακωνίας, κοντά στην παλαιά μεταλλική γέφυρα .
Ακόμα, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 6.500.000 ευρώ έργου βελτίωσης και κατασκευής τμήματος της εθνικής οδού Χάνια – Κροκεές – Μονεμβασία από το 35ο χιλιόμετρο έως τους Μολάους.
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε το 2ο πρακτικό έλεγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της ανοικτής, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, διαδικασίας με αντικείμενο την ανάδειξη προσωρινού ανάδοχου για την αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση της ασφάλειας στην 7η επαρχιακή οδό της Μεσσηνίας, στο τμήμα από το Διαβολίτσι προς τον ναό Επικούριου Απόλλωνα, έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
Ενέκρινε επίσης την διενέργεια δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 3.115.000 ευρώ έργο βελτίωσης της ασφάλειας σε υπεραστικές οδούς της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Εγκρίθηκαν ακόμα, η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης, κατά τμήματα, της επαρχιακής οδού 39 Καρύταινα – Ατσίχολος – Βλαχορράπτης, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του 5ου ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, καθώς και το πρακτικό δημοπρασίας ανάδειξης προσωρινού μειοδότη στο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ έργο ανάπλασης του οικισμού Μαγούλιανων Γορτυνίας, η χρηματοδότηση του οποίου γίνεται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.
Εγκρίθηκε επίσης η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Αρκαδίας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Η Επιτροπή, τέλος, ενέκρινε μεταξύ άλλων, την ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υπηρετούν πολιτισμικούς σκοπούς της παράδοσης, όπως επίσης και το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας για το 2023 “Peloponnese: Greece beyond the obvious”.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!