ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Τρεις εμβληματικοί Αναπλιώτες: Λούης Λάμπρου, Γιώργος Χρόνης, Γιάννης Κόκκορης

Βρίσκεται ήδη στο Ναύπλιο το καινούργιο μου βιβλίο «Τρεις εμβληματικοί Αναπλιώτες» (Ερωδιός) και διατίθεται από την «Φωλιά του βιβλίου» του Γιάννη Ουλή, Μπουμπουλίνας 7 (2752025288).
Το βιβλίο δεν αποτελεί λογοτεχνική προσπάθεια, που κατατάσσεται σε συγκεκριμένο είδος, αλλά είναι απλά ένα “σήμα”. Οι αρχαίοι Έλληνες με την λέξη “σήμα” όριζαν τον τόπο όπου τοποθετούσαν τους απελθόντες. Και η λέξη, ουσιαστικά, χρησίμευε για να τονίσει πως “σ’ αυτόν τον τόπο βρίσκεται ο τάδε, που κάποτε έζησε”.
Το βιβλίο «Τρεις εμβληματικοί Αναπλιώτες» αποτελεί, λοιπόν, το “σήμα” τριών αγαπημένων φίλων, που έφυγαν μεν από τούτη τη ζωή αλλά σημάδεψαν καθοριστικά την δική μου αλλά και τον τόπο όπου έζησαν, τ’ Ανάπλι. Του Λούη Λάμπρου (1928 – 2022), του Γιώργου Χρόνη (1955 – 2017) και του Γιάννη Κόκκορη (1959 – 1999).
Και μπορεί σ’ αυτό το βιβλίο να παρουσιάζω τις προσωπικές προσλαμβάνουσες από την σχέση μας, όμως, λόγω της έντονης, εμβληματικής προσωπικότητας και των τριών, πιστεύω πως όσοι τούς γνωρίσατε θα βρείτε μέσα στα παρατιθέμενα κείμενα και στις εικόνες κομμάτια της δικής σας ζωής.
Εξειδικευμένα, τώρα, από τον Λούη Λάμπρου παραθέτω ιστορίες που μου έχει πει και κατέγραψα στο αγαπημένο μας στέκι, στην «Αύρα» της Νέας Κίου. Από τον Γιώργο Χρόνη παρουσιάζω κάποια σουρεαλιστικά κείμενά του, που μου είχε δώσει να δημοσιεύσω στην εφημερίδα μου, τον Παρατηρητή. Και από τον Γιάννη Κόκκορη παραθέτω κάποιες προσωπικές του ιστορίες, μαζί με ένα έργο του «Θεάτρου Σκιών» που έγραψα με αφορμή την απώλειά του.
Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;