Τρεις φορές σήμανε συναγερμός στην Αργολίδα. Κεραυνός στο Παλαμήδι και φωτιές σε δύο περιοχές

Στο πόδι σήμερα η Πυροσβεστική

Μια ιδιαίτερα δύσκολη Τρίτη εξελίχθηκε για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αργολίδα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες χρειάστηκε να κινητοποιηθούν για τρία διαφορετικά περιστατικά.
Από τον ισχυρό κεραυνό που έπληξε το Παλαμήδι και τις αναφορές για καπνό κοντά στο κάστρο, μέχρι τις φωτιές σε Μάνεση και Ερμιονίδα, οι συναγερμοί διαδέχθηκαν ο ένας τον άλλο.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκλήθηκε στο Ναύπλιο, όταν ισχυρός κεραυνός έπληξε τον λόφο του Παλαμηδίου. Η ένταση του φαινομένου έγινε αισθητή στην πόλη, ενώ αμέσως μετά την πτώση του κεραυνού υπήρξαν αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες για καπνό κοντά στο κάστρο.
Η πληροφορία κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική, με οχήματα και άνδρες να σπεύδουν στην περιοχή, καθώς υπήρχε φόβος να έχει εκδηλωθεί φωτιά από τον κεραυνό.
Ακολούθησαν έρευνες στον λόφο του Παλαμηδίου και περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου, χωρίς τελικά να εντοπιστεί κάποια εστία. Ο συναγερμός έληξε χωρίς να διαπιστωθεί πυρκαγιά ή σοβαρή ζημιά.
Το μεσημέρι στο Μάνεση Αργολίδας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκδηλώθηκε φωτιά σε κολόνα του δικτύου ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ.
Στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φωτιά και να μην υπάρξει κίνδυνος επέκτασής της στη γύρω περιοχή. Παράλληλα κλήθηκε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο ανέλαβε την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο και τις απαραίτητες εργασίες για την ομαλή ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Νωρίτερα, συναγερμός σήμανε και στην Ερμιονίδα, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση. Η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου ήταν γρήγορη και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν προλάβει να επεκταθεί.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κάηκαν συνολικά 4 στρέμματα με ξηρά χόρτα και ελαιόδεντρα, με την έγκαιρη κινητοποίηση των πυροσβεστών να αποτρέπει τα χειρότερα.

Online χρήστες: 973

#Αγγελίες Εργασίας

#Argolida Planet