Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Τρομάζει ο βελγικός ποινικός κώδικας: Αυτή είναι η ανώτερη ποινή που προβλέπει για την Εύα Καϊλή

Τι θα προσμετρήσει ως ελαφρυντικό.

Στο βραδινό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο δικηγόρος των Βρυξελλών, Ορέστης Ομράν για τις πιθανές ποινές που θα αντιμετωπίσουν σε περίπτωση καταδίκης τους οι ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη.
Ο ίδιος εξήγησε ότι το θέμα στην περίπτωση της Εύας Καϊλή είναι για ποια ποινικά αδικήματα θα κατηγορηθεί, αν πρόκειται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για δωροληψία ή άλλο αδίκημα.
«Οι ποινές που προβλέπει ο βελγικός ποινικός κώδικας για μια τέτοια συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι από 6 μήνες έως 10 έτη ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής της. Αν δηλαδή κάποιος διευθύνει την εγκληματική οργάνωση, η ποινή που επαπειλείται είναι περίπου στα 10 χρόνια. Αν συμμετέχει και βοηθάει στην οργάνωση τότε η ποινή είναι μικρότερη».
Ο δικηγόρος ερωτήθηκε και για το αν υπάρχει πιθανότητα η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι δεδομένου ότι είναι μητέρα μωρού με τον ίδιο να απαντάει:
«Είναι πολύ συγκεκριμένες οι προϋποθέσεις της βελγικής ποινικής δικονομίας για να αφεθεί κάποιος ελεύθερος: Πρώτον ότι δεν συντρέχει πιθανότητα φυγής του και δεύτερον δεν συντρέχει η πιθανότητα βγαίνοντας από τη φυλακή να καταστρέψει αποδεικτικό υλικό.
Το ότι έχει ανήλικο τέκνο δεν βοηθάει στην όλη εκδίκαση αυτής της διαδικασίας. Σε ανθρωπιστικό επίπεδο μπορεί ο δικαστής να λάβει υπόψιν για το βραχιολάκι ώστε να είναι περιορισμένη στο σπίτι της».
ΔΕΙΤΕ:  To νησί – κόσμημα απέναντι από την Ερμιόνη, με τα γαλαζοπράσινα νερά & το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!