ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Τσουχτερή, αλλά αναγκαία: Η λύση που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες για το ρεύμα


Οι περιορισμένες ροές φυσικού αερίου θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στο ηλεκτρικό σύστημα της Ελλάδας που στηρίζεται σε ποσοστό πάνω από 40% στο εισαγόμενο καύσιμο.
Κρίσιμο είναι το προσεχές χρονικό διάστημα για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Οι χώρες της Ευρώπης έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, oι Βρυξέλλες ετοιμάζουν νέα οδηγία προς τα μέλη της ΕΕ με την οποία θα ζητείται να μειωθεί η κατανάλωση φυσικού αερίου «άμεσα», προειδοποιώντας ότι χωρίς αυξημένη εξοικονόμηση ενέργειας, όλη η ήπειρος κινδυνεύει να μείνει χωρίς καύσιμα αυτόν τον χειμώνα καθώς η Ρωσία περιορίζει τις προμήθειες.
Οι περιορισμένες ροές φυσικού αερίου θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στο ηλεκτρικό σύστημα της Ελλάδας που στηρίζεται σε ποσοστό πάνω από 40% στο εισαγόμενο καύσιμο. Ο ΑΔΜΗΕ θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή έκτακτων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα μερικής ή και ολικής κατάρρευσης του συστήματος, δηλαδή ένα γενικευμένο μπλακ άουτ.
Εχοντας λάβει ήδη προληπτικά μέτρα, όπως πλήρη διαθεσιμότητα μονάδων παραγωγής, διασφάλιση επαρκών αποθεμάτων, ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με την Καθημερινή, αναμένεται να κάνει τις εξής κινήσεις:
1. Θα αυξήσει τη λειτουργία των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων και θα ζητήσει τη λειτουργία με ντίζελ των μονάδων φυσικού αερίου που μπορούν να δουλέψουν με εναλλακτικό καύσιμο.
2. Στο πλαίσιο της ενεργειακής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης θα υποβάλει αίτημα για παροχή έκτακτης βοήθειας σε Διαχειριστές γειτονικών κρατών που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επάρκειας ισχύος, πράγμα εξαιρετικά απίθανο στις παρούσες συνθήκες.
3. Οι καταναλωτές θα κληθούν να να περιορίσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας τις ώρες αιχμής. Αυτό σημαίνει ρύθμιση των συστημάτων ψύξης – θέρμανσης για τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και εξοικονόμηση στους τομείς φωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης.
4. Ενεργοποιεί τον μηχανισμό περικοπής φορτίου των βιομηχανικών επιχειρήσεων.
5. Στην περίπτωση που τα μέτρα αυτά δεν καταφέρουν να κρατήσουν το σύστημα όρθιο, τότε προχωράει στο ύστατο μέτρο των περικοπών φορτίων σε επιχειρήσεις και οικιακούς καταναλωτές.
Σε περίπτωση που ξεκινήσουν οι διακοπές ρεύματος, μία λύση θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι γεννήτριες. Οι τιμές ξεκινούν από 99 ευρώ για τη φθηνότερη και ανεβαίνουν! Μια καλή βέβαια η οποία μπορεί να αντέξει τις ανάγκες ενός μέσου σπιτιού κοστίζει 1500 ευρώ και ήδη πολλοί Έλληνες έχουν σπεύσει να την προμηθευτούν.
Ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος και δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που λόγω υγείας ή άλλων σημαντικών αναγκών δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ρεύμα. Γι’ αυτό προτιμούν να πιεστούν οικονομικά προκειμένου να έχουν μια γεννήτρια που θα τους λύσει τα χέρια.

Πηγή


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;