ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τόσο κόμπλεξ με το τι αμάξι οδηγάει ο Μάκαρης;

Κάποιοι κρίνουν ένα άτομο από την αξία του και κάποιοι άλλοι από την αξία αυτών που έχει…

Είναι να απορεί κανείς με τα σχόλια και τους χαρακτηρισμούς κάποιων πανικόβλητων (ειδικά τον τελευταίο καιρό), οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώνουν την αξία ανθρώπων που έχουν ταυτίσει το όνομά τους με την προσφορά στην κοινωνία.
Εύκολα μπορεί κάποιος να πει και να γράψει οτιδήποτε αρνητικό για κάποιον, πόσο μάλλον στο χώρο του διαδικτύου, ειδικά δε, σε προεκλογική περίοδο, όταν ο «στόχος» είναι πολιτικό πρόσωπο με μεγάλη απήχηση.
Δεν χρειάζεται να γράφουμε πολλά, άλλωστε τα έχουμε ξαναπεί. Δεν θα μάθουμε σήμερα ποιος είναι ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μάκαρης και πόσα έχει προσφέρει στην κοινωνία, εδώ και χρόνια.
Ο κόσμος γνωρίζει πλέον το ποιόν του, τον εμπιστεύεται και δείχνει, ξεκάθαρα πλέον, προτίμηση στο πρόσωπό του.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η τελευταία δημοσκόπηση της ALCO εμφανίζει τον κ. Μάκαρη ως τον επόμενο δήμαρχο Ναυπλιέων και μάλιστα με 6 μονάδες μπροστά από τον κ. Κωστούρο στον β’ γύρο.
Και πώς να μην τον προτιμά όταν δωρίζει κλινικές, χτίζει σχολεία, στηρίζει ιδρύματα και φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ενισχύει έμπρακτα τα σώματα ασφαλείας, βρίσκεται στο πλευρό άπορων οικογενειών και άλλα πολλά που δεν γνωρίζει ο κόσμος, ακριβώς επειδή ο ίδιος ο Μάκαρης δεν θέλει να γίνουν γνωστά.
Γιατί επειδή τυγχάνει να γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις, αν ξεκινήσουμε να γράφουμε πόσους ανθρώπους στηρίζει καθημερινά και πόσες αγαθοεργίες έχει κάνει, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να προκαλέσουμε τον εκνευρισμό του. Γιατί δεν θέλει να το διαφημίζει και αυτό είναι προς τιμήν του.
Γιατί ο κόσμος δεν ξέρει ούτε το 10% απ’ όσα έχει προσφέρει ο κ. Μάκαρης στην κοινωνία. Γιατί ο ίδιος δεν επιδίωξε ποτέ να τα γνωστοποιήσει και ενδεχομένως να μην του αρέσει το παρόν άρθρο, αν τύχει και το διαβάσει.
Όχι, ο Μάκαρης δεν έχει κάνει τόσες φιλανθρωπίες στο Ναύπλιο επειδή θέλει να γίνει εκεί Δήμαρχος. Αν ήταν αυτός ο σκοπός του θα τις έκανε όλες εκεί, στον τόπο του, όχι σε όλη τη χώρα και με τις περισσότερες από αυτές να μην τις ξέρει κανείς, πέρα από τους ευεργετημένους.
Ναι, ο Μάκαρης είναι επιφανής επιχειρηματίας και γι’ αυτό έχει καταφέρει να αποκτήσει μια άλφα οικονομική άνεση από τη δουλειά του. Γιατί όλη τη ζωή του δουλεύει και επιχειρεί. Γιατί έχει ξεχάσει από μικρός τι σημαίνει ύπνος και ξεκούραση. Γιατί δεν έχει μάθει να βολοδέρνει στα καφενεία, ούτε να ξυπνάει στις 12 το μεσημέρι, ούτε και περιμένει να γίνει Δήμαρχος για να τα κονομήσει!
Αν έχει στην κατοχή του ακριβό αυτοκίνητο, το απέκτησε με τη δουλειά του ή καλύτερα με την αξία του. Και όχι, δεν τα βρήκε έτοιμα, αγωνίστηκε για να αλλάξει το βιοτικό του επίπεδο. Και επειδή τυγχάνει πάλι να γνωρίζω κάποια πράγματα, λέω μόνο αυτό: Ο δρόμος του ήταν ανηφορικός και δεν του έστρωσαν κόκκινο χαλί για να περάσει. Και ναι, ίσως να μπορούσε να έχει έναν ολόκληρο στόλο από σπορ αμάξια αν δεν είχε προσφέρει τεράστια χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπίες. Το έχουμε ξαναγράψει, του αρέσει η προσφορά, όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται. Μπορεί και το κάνει, πού είναι το κακό δηλαδή;
Δεν ήξερε στα 49 του χρόνια, να βγάλει απ’ το γκαράζ το μηχανάκι για να το παίζει απλός και να μη δίνει τροφή για σχόλια… Γιατί δεν έχει ακουστεί κάτι επιλήψιμο για τον ίδιο και κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν ως αρνητικό ότι έχει ακριβό αμάξι. Αυτό βρήκαν να σχολιάσουν; Για τα παραπάνω γιατί δεν μιλούν;
Από εκεί κρίνεται η αξία και η προσωπικότητα ενός ανθρώπου; Αν έχει Ferrari ή αν οδηγεί Fiat; Τόσο κόμπλεξ στην κοινωνία δηλαδή;
Γιατί στη ζωή δεν είναι κακό να μην έχεις χρήματα, αλλά να μην έχεις αξίες. Γιατί το κόμπλεξ και η κακία δεν κάνει καλό, ίσα – ίσα που «δηλητηριάζουν» αυτόν που τα κουβαλάει μέσα του. Γιατί το να είσαι άπορος δεν είναι υποτιμητικό, αντιθέτως, είσαι Κύριος αν δεν έχεις και προσπαθείς να ανταπεξέλθεις και να φτιάξεις το μέλλον σου. Άλλο όμως να είσαι φτωχός και άλλο να είσαι «ψωμόλυσσας»… Αυτό ναι, είναι κατάντια.
Επιτέλους, ας μάθουν κάποιοι να αναγνωρίζουν την αξία ενός ανθρώπου από αυτά που έχει στην ψυχή του και όχι από το γκαράζ του! Και αν θέλετε την άποψή μου, από το λίγο που τον έχω «βαφτίσει», αυτός τουλάχιστον δεν «κατεβαίνει» για να κονομήσει, αλλά για να δημιουργήσει.
Αυτά από μένα και ο νοών νοείτω!
Ιάσονας Μουσταΐρας
.
→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
ΔΕΙΤΕ:  Πέντε άτομα σε Άργος, Ναύπλιο βρήκαν άσχημο μπελά...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!