ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Τ.Λάμπρου: Το “χαμένο” έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου – Πορτοχελίου

Έχουν περάσει 6 μήνες από τον Οκτώβριο του 2022 που επίσημα ο εργολάβος του Έργου ζήτησε την διακοπή των εργασιών και την αντίστοιχη αποπληρωμή του.
Έχουν περάσει 4 μήνες από τον Δεκέμβριο του 2022 με πρωτοβουλία μας ήρθε το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας και είχαμε την δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου μέσα από την δέσμευση του ίδιου του Δημάρχου ότι θα συνεργαστεί με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να βρεθεί άμεσα λύση για την συνέχιση του έργου.
Έχουν περάσει 3 μήνες με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε επίπεδο Διοίκησης στην Π.Ε. Αργολίδας , ορισμός νέου Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νέων υπηρεσιακών παραγόντων και από τότε σιωπή..
Το σοβαρό θέμα της ολοκλήρωσης του έργου δεν απασχολεί κανέναν, αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχουνε καμία ενημέρωση τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο Δ Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ .
Όλους αυτούς μήνες το μόνο που ακούσαμε ,η μόνη διαπίστωση που παρουσιάστηκε ότι το θέμα είναι περίπλοκο σε επίπεδο τεχνικό και νομικό ,και καμιά παρουσίαση πρότασης επίλυσης αυτού του κρίσιμου θέματος, ενός έργου αναγκαίου για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Δημοτών μας .
Οι υπεύθυνοι της Διοίκησης του Δήμου Ερμιονίδας ξεκίνησαν από νωρίς την προεκλογική εκστρατεία και καλά κάνουν να φωτογραφίζονται αλλά ξεχνούν την υποχρέωση τους να προβούν σε κάθε ενέργεια για να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες να μην χαθεί το έργο.
Όλοι ξέρουμε ποσό σημαντικό είναι η ολοκλήρωση αυτού του έργου, ποιες ήταν οι θυσίες όλων των Δημοτών μας για να βάλουν πλάτη για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το δίκτυο στις δύο κοινότητες Κρανιδίου και Πορτοχελίου. Πόσο δύσκολο ήταν να βρεθούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για να ενταχθεί και να ξεκινήσει το έργο.
Αυτονόητο ακόμα υπάρχουν κρίσιμες ερωτήσεις που απαιτούν σοβαρές απαντήσεις επί των επιχειρημάτων στην καταγγελίας της σύμβασης
-η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε στους όρους της Σύμβασης
-ο Δήμος Ερμιονίδας μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ ανταποκρίθηκε στους όρους της Σύμβασης
-η επιτροπή Παρακολούθησης του έργου έκανε σωστά της δουλειάς της ακόμα να δούμε ένα πόρισμα για την πορεία του έργου, τις παρατηρήσεις που έγιναν εάν έγιναν, ποια ήταν τα αίτια και οι αφορμές για την καταγγελία της σύμβασης .
-Γιατι δεν τηρήθηκαν τα επίσημα χρονοδιαγράμματα αυτού του σημαντικού έργου
Εμείς αναμένουμε επίσημες απαντήσεις, θα είναι μεγάλο έγκλημα αυτό το έργο να εισέλθει φάση ακόμα μεγαλύτερων καθυστερήσεων με μεγάλο κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί.

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;