ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

“Υγεία και Διατροφή” στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων


Υλοποιείται στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων, η δράση Αγωγής Υγείας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού, η οποία αφορά σε θέματα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Μέχρι και σήμερα το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με εξαιρετική επιτυχία στα παρακάτω σχολεία: 1οΔημ. Σχ. Ναυπλίου, 2οΔημ. Σχ. Ναυπλίου, 3οΔημ. Σχ. Ναυπλίου.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων και της συνεργασίας της ΔΠΕ Αργολίδας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μάρα Ελένης, με το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου.
Έχει τίτλο: «Υγεία και Διατροφή» και υλοποιείται από τη Διαιτολόγο του ΓΝ Ναυπλίου – Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής κ. Μήκου Γεωργία.
Η εν λόγω παρέμβαση Αγωγής Υγείας, αφορά στους μαθητές των πρώτων τάξεων, Α΄ Β΄ Γ΄, του Δημοτικού Σχολείου.
Η μεθοδολογία υλοποίησης της δράσης συνίσταται σε Ενημερωτική Παρουσίαση με ppt, που απαντά στα βασικά ερωτήματα: α) Ποια είναι η έννοια της υγιεινής διατροφής; β) Ποιες είναι οι ομάδες των τροφίμων; γ) Τι πρέπει να περιέχει το καθημερινό πιάτο για να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών ανάλογα με την ηλικία τους; δ) Σημαντικές χρήσιμες συμβουλές για τις βασικές αρχές επιλογής τοπικών και εποχιακών προïόντων, της κατανάλωσης ποικιλίας φρούτων και λαχανικών, της αναλογίας των ομάδων των τροφών στο καθημερινό πιάτο, της επαρκούς ενυδάτωσης.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εκπαιδευτικό αναστοχασμό, προβληματισμό και συζήτηση σχετικά με τις καθημερινές υγιεινές συνήθειες, που πρέπει να υιοθετήσουν οι μαθητές της ηρεμίας κατά την ώρα του φαγητού χωρίς οθόνες και με κλειστή την τηλεόραση, της σημασίας της συγκέντρωσης γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, της αξίας παιχνιδιού και της καθημερινής άσκησης, της μη παράλειψης γευμάτων και ιδιαιτέρως του πρωινού.
Η δράση κλείνει με μια εικαστική και ευχάριστη δραστηριότητα κολάζ με σύνθεση του καθημερινού πιάτου των μαθητών και παρουσίαση στους συμμαθητές τους και στην τάξη.
 
Η Διευθύντρια Π.Ε. Αργολίδας
Αικατερίνη Χρ. Δουράνου M.Ed.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!