ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος καφέ που συνδέεται με τη μακροζωία

Ο καφές που πρέπει να πίνεις, αν θες να ζήσεις 100 χρόνια

Αν η μέρα σου ξεκινά (και συνεχίζεται) με μία κούπα αχνιστό καφέ, συνέχισε αυτό που κάνεις γιατί θα σε βοηθήσει να ζήσεις 100 χρόνια.
Πρόσεξέ με όμως. Σύμφωνα με τον Dan Buettner, τον ειδικό που ασχολείται με τη μακροζωία και επικεντρώνεται στις Blue Zones, τις περιοχές δηλαδή με τους μακροβιότερους ανθρώπους, γίνεται ακόμα πιο συγκεκριμένος. Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, η Ικαρία είναι μέσα στα 5 μέρη με την υψηλότερη μακροζωία, συνεπώς κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εμάς.
Μέσα στα μυστικά τους, η διατροφή, η άσκηση και η ψυχολογία κατέχουν τις πρώτες θέσεις. Λένε ναι στη φυτική διατροφή, τα φρέσκα προϊόντα, τα όσπρια και τα καλά λιπαρά. Επίσης, λένε ναι στον καφέ και τον απολαμβάνουν κάθε φορά. Ξέρουμε ήδη ότι το αγαπημένο μας ρόφημα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βελτιώνει τη διάθεση, μας προστατεύει από αρκετές νόσους και διατηρεί υγιή τον εγκέφαλό μας.
Αυτό που θα μάθουμε σήμερα όμως, είναι ότι ο ιδανικός καφές είναι ο ελληνικός. Ελαφρά ψημένος και σωστά αλεσμένος, προσφέρει περισσότερα αντιοξειδωτικά, που συνδέονται άρρηκτα με τη μακροζωία. Επίσης, όπως ξέρεις, τον βράζουμε και δεν τον φιλτράρουμε, με αποτέλεσμα να παίρνουμε τα καλύτερα συστατικά του καφέ, όπως η μειωμένη καφεΐνη.
Ο ελληνικός καφές παραμένει πρώτη επιλογή από πολλές απόψεις. Για το άρωμα, τη νοσταλγία που κρύβει αλλά και για τα μπόλικα χρόνια που θα μας προσθέσει.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;