ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Υπουργείο Εσωτερικών: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους


Οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα πληρωθούν σε διαφορετική ημερομηνία από τους εργαζόμενους του στενού δημόσιο τομέα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών
Ανακοίνωση με την οποία δίνει διευκρινίσεις για το πότε θα πληρωθούν για τον Μάιο οι εργαζόμενοι στους Δήμους εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για καταβολή μισθοδοσίας στους εργαζομένους του στενού δημόσιου τομέα και στα σώματα ασφαλείας τη Μεγάλη Πέμπτη.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το υπουργείο Εσωτερικών η πληρωμή των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου θα γίνει την Τρίτη μετά το Πάσχα (26/04) όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
Η διαφοροποίηση αυτή ανάμεσα στους εργαζομένους του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα οφείλεται στο ότι «αρκετοί φορείς συνεργάζονται με διαφορετικά τραπεζικά ιδρύματα για τη μισθοδοσία του προσωπικού τους ενώ κάθε φορέας έχει προγραμματίσει την διαθεσιμότητα των ταμειακών διαθέσιμων του για την καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού του στην προγραμματισμένη ημερομηνία (απόγευμα της Τρίτης 26 Απριλίου)».
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την πληρωμή των μισθών Μαΐου στους εργαζόμενους των Δήμων
Η Κυβέρνηση, επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και αναλογιζόμενη τις αυξημένες ανάγκες των Ελλήνων, έλαβε την απόφαση να καταβάλλει τη μισθοδοσία του τρέχοντος μηνός στους δημοσίους υπαλλήλους της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου αντί της Τρίτης 26 Απριλίου που αυτή ήταν προγραμματισμένη. Αυτό κατέστη εφικτό έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και των Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ.
Το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι η ίδια αυτή ευνοϊκή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης είναι τεχνικά αδύνατο να ισχύσει και για τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, εξαιτίας του γεγονότος ότι αρκετοί φορείς συνεργάζονται με διαφορετικά τραπεζικά ιδρύματα για τη μισθοδοσία του προσωπικού τους ενώ κάθε φορέας έχει προγραμματίσει την διαθεσιμότητα των ταμειακών διαθέσιμων του για την καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού του στην προγραμματισμένη ημερομηνία (απόγευμα της Τρίτης 26 Απριλίου).

Πηγή

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!