ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Υπόθεση πλαστής διαθήκης: Θα απαντήσει ο Ορφανός ή θα το περάσει στο… ντούκου;

Σοβαρές καταγγελίες που παραμένουν αναπάντητες

Γράφει ο Ιάσονας Μουσταΐρας*
Μια ξεχασμένη υπόθεση έχει δει το φως της δημοσιότητας και αφορά τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου και υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό.
Πρόκειται για υπόθεση πλαστής διαθήκης, στην οποία εκτός του επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας», εμπλέκεται και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ναύπλιο, Επόμενη Μέρα» του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου.
Για τη σοβαρή αυτή καταγγελία έχουν αναφερθεί, εδώ και μήνες διάφορα Μ.Μ.Ε., καθώς και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του:

«Ετέθησαν υπόψιν μου αναρτήσεις των site newsarcadia.blogspot.gr και attikiola.gr, από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Ορφανός μέσω μιας πλαστής διαθήκης κατέστη κληρονόμος μιας άκληρης και πάμπλουτης κυρίας Κωσταντίνας Τσιπόκα, συζύγου ενός πάμπλουτου επιχειρηματία Ηλία Τσιπόκα, και μου ζητήθηκε να έρθω σε επαφή ως δικηγόρος με τον νομικό διαχειριστή των site Σταμάτη Μέλο, ώστε να τεθούν υπόψιν μου όλα τα στοιχεία που κατέχει και ο οποίος κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας μου εξιστόρησε ότι η ως άνω πάμπλουτη, ενώ κατέστη αδιάθετη και η περιουσία της περιήλθε στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, εντελώς αιφνιδιαστικά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, 19 μήνες, ενεφανίσθη ιδιόγραφη διαθήκη, με την οποία καθίστατο κληρονόμος μέρους της περιουσίας της ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Ορφανός.
Την ως άνω διαθήκη προσέβαλε ως πλαστή το 2006 το Ελληνικό Δημόσιο και κατόπιν αυτής της εξελίξεως διατάχθηκε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου, όπου προσέφυγε το Ελληνικό Δημόσιο για να ακυρώσει την πλαστή διαθήκη, και απεδείχθη ότι τόσο το περιεχόμενο όσο και η υπογραφή της ήταν όλα πλαστά και ασκήθηκε και αυταπαγγέλτως ποινική δίωξη εις βάρος όλων των φερόμενων κληρονόμων της πλαστής διαθήκης, η εξέλιξη της οποίας μέχρι σήμερα δεν μου έχει καταστεί γνωστή και έλαβα την εντολή να διερευνήσω την τυχόν συμμετοχή του δικηγόρου κ. Δημήτρη Ορφανού σε όλη αυτή την κακουργηματικά παράνομη πράξη πλαστογραφίας, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εκτός από ευεργετούμενος από τη διαθήκη κληρονόμος, ανέλαβε και υπερασπιστής όλων των φερόμενων σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου πλαστογράφων.»

Για το θέμα έχουμε αναφερθεί ξανά και εμείς, καθώς τυγχάνει να έχουμε γνώση της υπόθεσης, μιας και έχουμε στην κατοχή μας επικυρωμένα αντίγραφα της διαθήκης και της καταδικαστικής απόφασης.
Δεν τα έχουμε δημοσιεύσει γιατί περιμένουμε να τοποθετηθεί σχετικά ο κ. Ορφανός, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα…
Πραγματικά μας λυπεί το γεγονός ότι ένας έγκριτος δικηγόρος και μάλιστα Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου και υποψήφιος Δήμαρχος, καθώς και ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του νυν Δημάρχου εμπλέκονται σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.
Ακόμα περισσότερο, μας προκαλεί απορία η στάση του κ. Ορφανού απέναντι στα δημοσιεύματα, τη δήλωση του κ. Κούγια, καθώς και στις φήμες που κυκλοφορούν και γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα.
Γιατί δεν βγαίνει να απαντήσει; Σκοπεύει να το κάνει ή επιδιώκει να φτάσει στην κάλπη χωρίς να αναφερθεί καθόλου σε αυτή;
Πάντως, αν θεωρεί ότι κατηγορείται αδίκως (δεν είμαστε δικαστές να κρίνουμε) και δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί, θα του προτείναμε να βγει και μιλήσει για να κλείσει διάφορα στόματα… Θα το κάνει;
Και κάτι τελευταίο: Η αριστερή παράταξη «Ανάπλι Εμπρός» που κατεβαίνει μαζί του, ως συνεργαζόμενη, στις προσεχείς εκλογές, γιατί τηρεί σιγή ιχθύος; Δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα και αν χρειαστεί να διαχωρίσει τη θέση της; Γιατί να παίρνει η μπάλα και τα μέλη της, τα οποία δεν έχουν προκαλέσει την κοινωνία και εγώ προσωπικά τα εκτιμώ, ασχέτως αν διαφωνώ σε κάποιες θέσεις τους;

Κρίμα για το Ναύπλιο…
Στην πρώτη Πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους να διεκδικούν τη διοίκηση του Δήμου, από τη μία ένας Δήμαρχος που συνήθιζε να πετάει σακούλες με κόπρανα στην πόρτα πολιτικού αντιπάλου και από την άλλη ο αποδέκτης των κοπράνων που εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστής διαθήκης… και είναι και δικηγόρος!
Περιμένουμε τη σχετική απάντηση για να τη δημοσιεύσουμε…
Ελπίζουμε πριν από τις 8 Οκτώβρη!
* Ο Ιάσονας Μουσταΐρας είναι ιδιοκτήτης
του Argolida Planet & υπεύθυνος
της δημοσιογραφικής ομάδας.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!