Φοροδιαφυγή 400.000€ και λαθρεμπόριο από πρατήριο υγραερίου στην Αργολίδα
Τελευταία ενημέρωση:
23/09/2023
Τελευταία ενημέρωση:
23/09/2023
Το πρατήριο δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 400 χιλιάδων ευρώ και υπέπεσε σε λαθρεμπορία
Η σφράγιση πρατηρίων για μη έκδοση αποδείξεων είναι, πλέον, συνηθισμένη και οι περιπτώσεις που αποκαλύπτονται είτε από καταγγελίες είτε από διασταυρώσεις του ΣΔΟΕ και της ΑΑΔΕ, πληθαίνουν.
Μόνο την περσινή χρονιά κατασχέθηκαν πάνω από 136.000 λίτρα λαθραίων καυσίμων, ενώ το 2021 είχαν αγγίξει τις 200.000 λίτρα, δηλαδή υπερδιπλάσιες ποσότητες από το 2020 και υπερτριπλάσιες από το 2019!
Όσον αφορά στην τρέχουσα χρονιά, οι υποθέσεις λαθρεμπορίας είναι πολλές και ηχηρές, με λαθραία-νοθευμένα καύσιμα, ανύπαρκτους ΑΦΜ, δεξαμενόπλοια με αδήλωτο ναυτιλιακό καύσιμο, κρυμμένες δεξαμενές βενζίνης.
Το νέο πεδίο δράσης φαίνεται ότι είναι το υγραέριο, που χρησιμοποιείται, πλέον και σε οχήματα ιδιωτικής χρήσης, πέρα από τα ταξί.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου στην Αργολίδα, πρατήριο διάθεσης υγραερίου, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 404.394,44 ευρώ και υπέπεσε σε λαθρεμπορία για 575.244,86 λίτρα.