Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Φωτογραφία από το 1936 πυροδοτεί θεωρίες ότι το ταξίδι στο χρόνο ίσως τελικά να είναι εφικτό

Μια φωτογραφία από το προσωπικό αρχείο της Αμερικανίδας φωτογράφου Berenice Abbott κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας σύγχυση και προβληματισμό μεταξύ των χρηστών. Ο λόγος για το ασπρόμαυρο κλικ του 1936 όπου απαθανατίζεται ο πολυσύχναστος δρόμος της Union Square στην καρδιά της Νέας Υόρκης, με τους βιαστικούς περαστικούς και πωλητές να κινούνται αδιάφοροι στο πλάνο. Η Abbott ασχολήθηκε κυρίως με την φωτογράφηση αστικών τοπίων, ενώ συνέβαλε με το έργο της στην διεκπεραίωση του αστικού σχεδιασμού της μεγαλούπολης.
Εκ πρώτης όψεως, η εικόνα από την μακρινή δεκαετία του 1930 φαίνεται πως αναπαριστά μια καθημερινή ημέρα στην κεντρική γειτονιά, ωστόσο με μια πιο προσεκτική ματιά στο κεντρικό πλάνο διακρίνεται ένας διερχόμενος άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με το κοινό προβαίνει σε μια εντελώς ασυνήθιστη πράξη για την εποχή του.

Συγκεκριμένα, ο “μυστηριώδης” άνδρας φαίνεται να κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο κοντά στο αυτί του, την στιγμή που η χρήση της εν λόγω ηλεκτρονικής συσκευής έγινε ευρέως διαθέσιμη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Η εικόνα διεγείροντας την φαντασία των χρηστών, πιστεύεται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι απλώς μια παρερμηνεία των γεγονότων, ωστόσο δεν είναι λίγοι και εκείνοι που κάνουν λόγο για έναν ταξιδιώτη από το χρόνο.
Η φωτογραφία της Abbott, η οποία εκτίθεται στο Brooklyn Museum της Νέας Υόρκης, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού σε μια προσπάθεια επεξηγήσεις των φαινομένων, με πολλούς να αναζητούν θεωρίες και ισχυρισμούς που να επιβεβαιώνουν ότι τελικά το ταξίδι στο χρόνο ίσως τελικά και να είναι εφικτό.
Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!