Χωριά της Αργολίδας χωρίς ΚΤΕΛ και φοιτητές που περπατούν χιλιόμετρα. Το θέμα έφτασε στη Βουλή

Δεν έχουν λεωφορείο ούτε για να πάνε στο Ναύπλιο

Η έλλειψη δρομολογίων ΚΤΕΛ σε χωριά της Αργολίδας φτάνει πλέον στη Βουλή, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες για περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων που παραμένουν χωρίς ουσιαστική σύνδεση με την πόλη.
Ο βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος κατέθεσε Αναφορά προς τα Υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών, μεταφέροντας το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων για τις σοβαρές ελλείψεις στις δημόσιες συγκοινωνίες.
Το πρόβλημα αφορά ολόκληρες περιοχές. Στη Δημοτική Ενότητα Μιδέας δεν υπάρχει κανένα δρομολόγιο λεωφορείου που να εξυπηρετεί τις Δημοτικές Κοινότητες, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα προς Βιβάρι, Κάντια, Ίρια και Καρνεζαίικα της Δ.Ε. Ασίνης.
Στη Νέα Τίρυνθα, παρά τη μικρή απόσταση από το Ναύπλιο, δεν υπάρχει γραμμή που να συνδέει ουσιαστικά τις κοινότητες με την πρωτεύουσα του Δήμου, πέρα από τα δρομολόγια προς Άργος που περνούν μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο.
Ιδιαίτερο ζήτημα υπάρχει και με τους φοιτητές στο Ναύπλιο. Σύμφωνα με το ψήφισμα, δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία από και προς τον πανεπιστημιακό χώρο στην Άρια, στην οδό Αγίας Μονής, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στις σχολές να γίνεται δύσκολη και, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, ακόμη και επικίνδυνη.
Στην Αναφορά του, ο Γιώργος Γαβρήλος υποστηρίζει ότι το κράτος οφείλει να εξασφαλίζει σταθερές, ασφαλείς και επαρκείς συγκοινωνίες, ώστε οι κάτοικοι της επαρχίας να μην παραμένουν αποκομμένοι, ούτε να αναγκάζονται να επιβαρύνονται οικονομικά για τις καθημερινές μετακινήσεις τους. Ζητά να υπάρξει μέριμνα για νέα δρομολόγια που θα καλύπτουν τις ανάγκες οικογενειών, ηλικιωμένων, φοιτητών και επισκεπτών.
Το θέμα είχε ήδη τεθεί επισήμως από τον Δήμο Ναυπλιέων, με την απόφαση 152/2026, μέσω της οποίας ζητείται η έναρξη δρομολογίων προς τις Δημοτικές Κοινότητες και η σύνδεση του Ναυπλίου με τον πανεπιστημιακό χώρο. Πλέον, το αίτημα περνά και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, με τα αρμόδια υπουργεία να καλούνται να τοποθετηθούν.

Online χρήστες: 518

#Αγγελίες Εργασίας

#Argolida Planet