ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ψυχολογία: Η σημασία των χρωμάτων που αγαπάμε

 Πες μου το χρώμα σου να σου πω…τι χαρακτήρας είσαι

Η σημασία των χρωμάτων που αγαπάμε αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά μας αλλά τα χρώματα επιδρούν και στην υγεία μας. Η ιατρική επιστήμη έχει αποδείξει ότι τα χρώματα έχουν συγκεκριμένες επιδράσεις στο νευρικό μας σύστημα και έχουν κορυφαία σημασία. Πιο συγκεκριμένα, τα σκούρα, άτονα και θολά χρώματα μπορούν να βλάψουν το πνεύμα και την υγεία μας και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, ενώ τα έντονα φωτεινά χρώματα μπορεί να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό μας, σωματικά, πνευματικά, νοητικά και συναισθηματικά.
Δείτε τι σημαίνουν τα χρώματα
Κόκκινο χρώμα
Δύναμη, έλεγχος, ηγεσία, τόνωση, ζεστασιά, ενθουσιασμός. Καλή υγεία, σωματική ενέργεια, αγάπη, σεξ, πάθος, θάρρος, προστασία.
Στα θετικά είναι το πάθος, η ενέργεια και η παραγωγή χρημάτων. Στα αρνητικά, είναι εθισμοί όπως ναρκωτικά, αλκοόλ, διατροφικές διαταραχές ή συναισθηματική αστάθεια. Οι κόκκινο-πορτοκαλί άνθρωποι είναι δυναμικοί που αγαπούν την ύπαιθρο. Οι κόκκινο-μπλε κυριαρχούν με υψηλά συναισθήματα.
Οι κόκκινοι αισθάνονται πανίσχυροι και πείθουν τους άλλους ότι είναι, αλλά δεν γίνονται καλοί ηγέτες. Με κατάλληλη καθοδήγηση γίνονται καλοί ακόλουθοι και μπορούν να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ολοκληρώσουν μια δουλειά. Γρήγορο μυαλό, έξυπνοι άνθρωποι, όταν είναι συγκεντρωμένοι, μπορούν να είναι πολύ αποφασιστικοί.
Πορτοκαλί χρώμα
Ζεστό, αναζωογονητικό, αυτοπεποίθηση, θάρρος. Ενθάρρυνση, εξυπηρετικότητα, συγκέντρωση, έλξη, προσαρμοστικότητα, τόνωση.
Οι πορτοκαλί λατρεύουν την ύπαιθρο. Η φύση τους αναζωογονεί και το να μένουν στο σπίτι τους καταθλίβει. Νιώθουν μια συγγένεια τόσο με τη χλωρίδα όσο και με την πανίδα, αναγνωρίζοντας ότι όλοι οι άνθρωποι είναι επίσης μέρος της φύσης. Κάνουν καλούς φίλους και διαπρέπουν σε επαγγέλματα όπως η γεωργία ή η κτηνοτροφία ή τα επαγγελματικά αθλήματα.
Είναι ωραίοι άνθρωποι, θεωρούνται καλοί εραστές, τους αρέσει να υποστηρίζουν το αουτσάιντερ και είναι καλοί σαμαρείτες. Μιλούν πολύ και δεν φοβούνται να εκφράσουν απόψεις για οτιδήποτε. Μαθαίνουν από λάθη του παρελθόντος, είναι στοχαστικοί και έχουν μεγάλη επίγνωση των πράξεών τους και του περιβάλλοντός τους. Γνωρίζουν ότι αυτό που επιθυμούν στη ζωή είναι δικό τους και ότι αξίζουν το καλύτερο.
Κίτρινο χρώμα
Διανοούμενοι, σοφοί, έξυπνοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση, επικοινωνιακοί, εύγλωττοι, γεμάτοι κίνηση, φωτεινοί, στοχαστικοί. Ελκυστικοί, πειστικοί, αξιόπιστοι και γοητευτικοί.
Οι κίτρινοι είναι καλοί ηγέτες καθώς είναι μεθοδικοί στη σκέψη τους και αποφασιστικοί. Αναλύουν πριν δράσουν. Έχουν επιχειρηματικό πνεύμα και χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να πετύχουν τους στόχους τους. Μπορεί να είναι πεισματάρηδες και αν προτιμούν το μουσταρδί μπορεί να είναι πομπώδεις και να προκαλούν υποψίες. Το πιο σκοτεινό χαρακτηριστικό του κίτρινου είναι η απάτη και η δειλία.
Μπορούν να θάψουν τα συναισθήματά τους όταν αισθάνονται αγχωμένοι, πιστεύοντας ότι είναι σημάδι αδυναμίας. Διατηρούν στενό φιλικό κύκλο αλλά εξαρτώνται μόνο από τον εαυτό τους.
Πράσινο χρώμα
Οι πράσινοι επιθυμούν να βοηθήσουν, να θεραπεύσουν ή να φροντίσουν άλλους. Είναι φυσικοί κηπουροί και λάτρεις των κατοικίδιων .Θεωρούνται καλοί ακροατές και αξιόπιστοι. Γίνονται εξαιρετικοί σύμβουλοι καθοδήγησης, ψυχολόγοι ή ψυχίατροι. Μπορούν να δουν όλες τις πλευρές των ζητημάτων και να σέβονται όλες τις θέσεις.
Συμπεριφέρονται στους άλλους όπως θέλουν να τους φέρονται και μπορούν να κάνουν τους άλλους να χαλαρώσουν χωρίς καμία προσπάθεια. Η αγάπη για την αρμονία τους κάνει να είναι ειρηνοποιοί. Τα σπίτια τους αντικατοπτρίζουν αυτό με το να είναι άνετα και ζεστά για τους επισκέπτες. Αν σε κάποιον αρέσει το σκούρο πράσινο, το άτομο μπορεί να ζηλεύει ή να ασχολείται υπερβολικά με τις ζωές των άλλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργούν σε συνεξάρτηση, ενώ έχουν την τάση να γίνονται μάρτυρες.
Κάνουν εξαιρετικούς φίλους επειδή είναι χαρούμενοι, φροντιστικοί και έμπιστοι.
Μπλε χρώμα
Οι μπλε είναι συναισθηματικοί και δεν εξωτερικεύονται. Δεν εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους. Η σημασία των χρωμάτων του μπλε :
Το απαλό μπλε είναι το χρώμα της αφοσίωσης και αντικατοπτρίζει αυτόν που προτιμά τα πράγματα να είναι εντάξει. Το πιο σκούρο μπλε είναι κυκλοθυμικό και καταθλιπτικό. Οι λάτρεις του μπλε ρουαγιάλ εναλλάσσονται έντονα συναισθηματικά. Το navyblue προτιμάται από όσους είναι πολύ συναισθηματικοί αλλά θέλουν να το κρύψουν.
Οι μπλε μπορεί να γίνουν εύκολα δυστυχισμένοι. Αφήνονται στα συναισθήματά τους και σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να αποκτήσουν εμμονή. Κλαίνε όταν είναι χαρούμενοι ή λυπημένοι και ως αποτέλεσμα αφήνουν τον εαυτό τους ευάλωτο στους άλλους.
Μωβ χρώμα
Οι μωβ προσπαθούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους πνευματικά, νοητικά και συναισθηματικά. Αναζητούν συνεχώς γνώση, ιδιαίτερα σε ιστορίες της ζωής των άλλων. Θέλοντας μια μεγαλύτερη πνευματική σύνδεση, αγαπούν τα θέματα της θεολογίας και της θρησκείας.
Όντας τελειομανείς, αυτοσαμποτάρονται και είναι υπερβολικά επικριτικοί με τον εαυτό τους.
Η σημασία των χρωμάτων του μωβ: Σε όσους αρέσουν οι μουντές αποχρώσεις του μωβ μπορεί να γίνουν φανατικά θρησκευόμενοι ζηλωτές που αισθάνονται ότι ο Θεός έχει το δικαίωμα να κρίνει τους άλλους και να τιμωρείται. Όσοι προτιμούν το πιο σκούρο μωβ εργάζονται για να βρουν εσωτερική γαλήνη και αγάπη και μια σύνδεση με τον Θεό ή την ανώτερη δύναμή τους. Είναι καλοί φίλοι και δεν ζητούν πολλά για τον εαυτό τους. Αν όντως ζητήσουν βοήθεια από κάποιον άλλο, θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι στην επιθυμία τους, διαφορετικά θα δυσανασχετήσουν για το γεγονός ότι δεν ακούγεται η ανάγκη τους.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!