ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ένας επίγειος παράδεισος στην Πελοπόννησο που σε περιμένει να τον ανακαλύψεις (Pics)

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεσσηνίας και ανάμεσα στις διάσημες καστροπολιτείες της Κορώνης και της Μεθώνης, βρίσκεται ένας επίγειος παράδεισος που σε περιμένει να τον ανακαλύψεις.

Η όμορφη Φοινικούντα ενδείκνυται για χαλαρές και ήρεμες διακοπές, ενώ φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά και τις αμμουδερές παραλίες της.

Αν θα έβαζε στοίχημα πως το όνομα της το πήρε από τους Φοίνικες, καλύτερα να το ξανασκεφτείς, γιατί θα χάσεις. Η Φοινικούντα ονομάστηκε έτσι από την παραγωγή του χρώματος «φοινικούν», όπου κατά την αρχαιότητα προερχόταν από την επεξεργασία του όστρακου πορφύρα.

Επιλέγοντας αυτό το μικρό και γραφικό μέρος της νότιας Μεσσηνίας, πρέπει να γνωρίζεις πως το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου θα βρίσκεσαι σε μια από τις πανέμορφες παραλίες, κάνοντας διαλείμματα για φαγητό στα απίθανα γραφικά ταβερνάκια, ενώ τις νύχτες σου θα μονοπωλούν τα όμορφα μικρά μπαράκια.

ΔΕΙΤΕ:  Μειώθηκαν σημαντικά οι ξενοδοχειακές κλίνες στην Αργολίδα

Πού να κολυμπήσεις

Η παραλία της Φοινικούντας είναι μια άκρως οργανωμένη ακτή με τεράστια αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά που θα σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό νησί. Προσελκύει καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πληθώρα επισκεπτών από όλη την Πελοπόννησο μιας και είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νομού.

Στο Μαυροβούνι, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από την παραλία της Φοινικούντας, θα συναντήσεις μια τεράστια παραλία με μεγάλη αμμουδιά και εξαιρετική οργάνωση. Είναι το μέρος που θα βρεις πολλούς κατασκηνωτές αλλά και δυνατότητα να επιδοθείς σε θαλάσσια σπορ μιας και υπάρχουν σχολές με εξοπλισμό επί της παραλίας. Πρόκειται για μιας από τις πιο δημοφιλείς παραλίες και προτιμάται κυρίως από νεολαία που δίνει ρυθμό και την κάνει να θυμίζει νησί.

Κρύα αναζωογονητικά νερά, χρυσή αμμουδιά και μια θέα που κόβει την ανάσα. Όλα αυτά μπορείς να τα συναντήσεις στη πανέμορφη παραλία Λούτσα με τις λιγοστές ξαπλώστρες και την καντίνα που θα σε εξυπηρετήσει κρατώντας σε εκεί ως αργά το απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ:  Επιτυχημένος ο 8ος Δρόμος Αξιών στην Αργολίδα -Έτρεξαν πάνω από 110 δρομείς (Photos)

Στο δρόμο προς την Μεθώνη θα «πέσεις πάνω» σε δυο παραλίες που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσεις. Η πρώτη είναι η αμμουδερή και δημοφιλής Λάμπες Φοινίκης, ενώ η δεύτερη ονομάζεται Λάμπες Μεθώνης, είναι βοτσαλωτή και ενδείκνυται για όσους αγαπούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους μόνοι.

Στην Φοινικούντα θα ευχαριστηθείς απόλυτα την εμπειρία του κάμπινγκ καθώς είναι προορισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με την κατασκήνωση, ενώ για εκείνους που αποζητούν την άνεση τους, υπάρχουν καταλύματα για κάθε γούστο και πορτοφόλι.

Οι νύχτες στην Φοινικούντα κυλούν ήρεμα, όμως οι επιλογές σου είναι πολλές. Όχι μην περιμένεις έξαλλη νυχτερινή ζωή, όπως είπαμε και παραπάνω το μέρος είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές διακοπές. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια ήρεμα και καλαίσθητα μπαράκια για να απολαύσεις το ποτό σου, ένα κλαμπ και ένα ροκ μπαρ που κάνει την διαφορά.

ΔΕΙΤΕ:  Μέλη του ΠΑΣΟΚ βγήκαν στο Ναύπλιο και μοίρασαν φυλλάδια (Photos)

Το μεγάλο πλεονέκτημα των διακοπών στο μικρό αυτό μέρος είναι πως λίγα χιλιόμετρα μακριά μπορείς να ανακαλύψεις μεγάλες πόλεις, κάνοντας road trips που θα γεμίσουν τις μέρες σου και θα σου μείνουν αξέχαστα.

Αν ρωτήσεις όποιον επιλέγει την Φοινικούντα για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές θα σου πει πως εκεί βρίσκει συμπυκνωμένα όλα όσα ζητάει κανείς για να χαλαρώσει, να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί. Σε μια περίοδο που όλοι ψάχνουμε το προσωπικό μας ησυχαστήριο, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις σε ομορφιά και γραφικότητα, η Φοινικούντα θα είναι εκεί να μας δώσει όλα αυτά που λαχταράμε.

Διαφωνείς;

Πηγή: ethnos.gr

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!