ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Έχεις ξύδι στην κουζίνα; Δες πώς θα απολυμάνεις εύκολα και γρήγορα όλο το σπίτι

Πώς μπορείτε να καθαρίσετε πολλές επιφάνειες του σπιτιού σας μόνο με λευκό ξίδι
Λόγω της οξύτητας, το άσπρο αποσταγμένο ξίδι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό κατά της μούχλας, των βακτηρίων αλλά και ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον.
1. Γυαλίστε τις βρύσες χρωμίου και απομακρύνετε τυχόν άλατα αλλά και τις εστίες αερίου κάνοντας μια πάστα από 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο αποσταγμένο ξίδι.
2. Για ένα φυσικό απορρυπαντικό πλυσίματος, αναμείξτε 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό και αρκετό λευκό ξίδι μέχρι να έχετε στο προϊόν αρκετά παχύρρευστη μορφή. Χρησιμοποιήστε το όπως το συμβατικό απορρυπαντικό.
3. Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό τζαμιών με 1/2 φλιτζάνι αμμωνία , 2 φλιτζάνια λευκό ξίδι και 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο και αναμείξτε σε 1 λίτρο νερό.
4. Καθαρίστε τα σιφώνια 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1/2 φλιτζάνι ζεστό λευκό ξίδι. Αφήστε για πέντε λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το ζεστό νερό της βρύσης να τρέξει.
5. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι με 1/2 φλιτζάνι νερό και βάλτε το σε κούπα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων να βράσει. Απομακρύνει οσμές και λίπη που κάθονται στα τοιχώματα. Σκουπίστε καλά το εσωτερικό του φούρνου με ένα καθαρό πανί.
6. Αναμείξτε ίσα μέρη νερού με λευκό ξίδι σε ένα διάλυμα για να καθαρίσετε το ψυγείο μέσα έξω.
7. Αναμείξτε ίσα μέρη αλάτι ή μαγειρική σόδα με λευκό ξίδι και καθαρίστε τους λεκέδες που αφήνει ο καφές ή το τσάι στις κούπες.
8. Καθαρίστε τα μπρούντζινα αντικείμενα με ένα μίγμα από 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ και 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξίδι. Τρίψτε τα αντικείμενα με ένα καθαρό πανί μέχρι να λάμψουν. Γυαλίστε με μαλακό πανί.

9. Απολαύστε ένα σφουγγάρι σε λευκό ξύδι για να σκουπίσει λίπος μακριά από ανεμιστήρες εξάτμισης.

10. Καθαρίστε τους αρμούς στα πλακίδια με λευκό ξίδι και μια οδοντόβουρτσα.
11. Σκοτώστε τα μικρόβια ψεκάζοντας τα πόμολα των πορτών με λευκό ξίδι.
12. Καθαρίστε τις σχάρες της ψησταριάς ψεκάζοντας με λευκό ξίδι και στη συνέχεια τρίψτε με αλουμινόχαρτο.
13. Αφαιρέστε την κολλώδη ουσία από αυτοκόλλητα και χαλκομανίες χρησιμοποιώντας ένα πανί βουτηγμένο σε ξίδι.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!