ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακόμα μια «θαυματουργή» ιδιότητα της μπύρας – Πώς βοηθάει στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ

Τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ερευνητές πρότειναν σε μια πρόσφατη μελέτη ότι τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Alzheimer, δεν υπάρχει μία μόνο αιτία που να συνδέεται με τη νόσο αυτή, καθώς αναπτύσσεται από πολλαπλούς παράγοντες, όπως η γενετική, ο τρόπος ζωής και το περιβάλλον. Είναι μια χρόνια νευροεκφυλιστική νόσος, η οποία αρχίζει με αργούς ρυθμούς και επιταχύνει με τα χρόνια.
Η νόσος αυτή πρόκειται για μια σύνθετη ασθένεια και είναι απίθανο πως κάποιο φάρμακο ή κάποια άλλη παρέμβαση θα αντιμετωπίσει ποτέ με επιτυχία τη νόσο αυτή σε όλους τους ανθρώπους.
Ωστόσο με την έρευνα αυτή των εκχυλισμάτων των λουλουδιών του λυκίσκου, οι ερευνητές απέδωσαν πως οι πρωτεΐνες αμυλοειδούς βήτα, οι οποίες είναι φυσικές, συσσωρεύονται μεταξύ τους σχηματίζοντας έτσι πλάκες που συγκεντρώνονται μεταξύ των νευρώνων, διαταράσσοντας με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία των κυττάρων.
ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!