ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ανέβηκαν οι τιμές στα καύσιμα. Οι τιμές που “παίζουν” στην Αργολίδα

Τους λόγους για τους οποίους οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα εξήγησε η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Τα καύσιμα έχουν πάρει ανοδική πορεία διότι ανεβαίνει η τιμή τους διεθνώς. Χθες η τιμή brent έκλεισε στα 77, 11 δολάρια το βαρέλι, ενώ πριν από έναν χρόνο ήταν 48 δολάρια το βαρέλι».

Mάλιστα η πρόεδρος των βενζινοπωλών εκτίμησε ότι από τη στιγμή που αρχίζει να παίρνει μπρος η μηχανή της καθημερινότητας και να κινούνται τα αεροπλάνα, τα τρένα, τα πλοία τα οποία χρειάζονται το καύσιμο, είναι απολύτως φυσιολογικό να αυξηθεί η τιμή των καυσίμων.

ΔΕΙΤΕ:  Ο Δήμος Ναυπλιέων ψάχνει για δάνειο εννέα εκατομμυρίων

Όσον αφορά για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης η κ. Ζάγκα τόνισε ότι η μέση τιμή κυμαίνεται σε 1,65 ευρώ/ λίτρο γεγονός που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πρέπει να αναζητούν τα πιο φθηνά πρατήρια καυσίμων και να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους σε τιμές από 1,58 ευρώ έως και 1,65 ευρώ το λίτρο. Στα νησιά η τιμή της αμόλυβδης είναι πολύ πιο υψηλή διότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων επιβαρύνονται με τα μεταφορικά έξοδα.

ΔΕΙΤΕ:  Ο ΔΕΔΔΥΕ προσλαμβάνει προσωπικό στο Ναύπλιο

Μάλιστα, υπάρχουν περιοχές όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και νησιά του Ιονίου, όπου η τιμή του λίτρου της αμόλυβδης μπορεί να αγγίξει μέχρι και το 1,82 ευρώ.

Σε ερώτηση εάν θα ανέβουν και άλλο οι τιμές των καυσίμων η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής απάντησε ότι δεν το γνωρίζει επισημαίνοντας ότι: «Δεν ξέρω τι παιχνίδι παίζεται έξω. Οι τιμές των καυσίμων στο εξωτερικό επηρεάζουν και αυτές αντίστοιχα στην Ελλάδα.»

Επίσης τόνισε ότι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από ποιο πρατήριο καυσίμων αγοράζουν αμόλυβδη βενζίνη. «Ο στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωση του κοινού και ο κόσμος να προσέχει σε ποιο πρατήριο βάζει αμόλυβδη. Η ευθύνη του κράτους είναι να κάνει πάντα ελέγχους αλλά και οι καταναλωτές θα πρέπει να ελέγχουν το πρατήριο που προμηθεύονται καύσιμα διότι σε μια περίοδο που έχουμε κορωνοϊό οι επιτήδειοι παραμονεύουν…»

Στην Αργολίδα:

ΔΕΙΤΕ:  Έρχεται το 4ο Διασυλλογικό Sparring Day στον Άγιο Αδριανό

Για το νομό Αργολίδας την εβδομάδα 9/7 – 15/7/2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, είναι οι εξής:

ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 1,624
PLUS 1,813
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ 1,317
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ 1,412

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!