Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι με ένα συστατικό που υπάρχει στην κουζίνα σας

Η υγρασία στο σπίτι μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως κακός αερισμός ή απροσδόκητες διαρροές νερού.
Η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων, όπως μούχλα, σκουριά και ακόμη και προβλήματα υγείας. Μπορείτε να περιορίσετε την υγρασία σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας ένα συστατικό που πιθανότατα υπάρχει ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας.
Ένα οικονομικό και αποτελεσματικό κόλπο για να μειώσετε την υγρασία στο χώρο σας είναι η μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα είναι ένα υγροσκοπικό υλικό, που σημαίνει ότι προσελκύει και απορροφά τόσο τις δυσάρεστες οσμές όσο και την υγρασία από τον αέρα. Αυτό την καθιστά ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη μείωση της υγρασίας στο σπίτι.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα για να περιορίσετε την υγρασία στο σπίτι
Για να απαλλαγείτε από την υγρασία, απλώς ρίξτε μαγειρική σόδα σε μπολ και τοποθετήστε το στα πιο υγρά σημεία του σπιτιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπολ για κάθε δωμάτιο ή να τοποθετήσετε περισσότερα μπολ, σε πιο προβληματικές περιοχές.
Η ποσότητα μαγειρικής σόδας που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του δωματίου και το επίπεδο υγρασίας. Για γενική χρήση, ξεκινήστε με περίπου 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα ανά δωμάτιο.
Εάν έχετε κατοικίδια, μπορείτε να καλύψετε τα μπολ με βαμβακερά πανιά για να αποτρέψετε τα ζώα σας να τη φάνε. Μπορείτε, επίσης, να τοποθετήσετε τα μπολ σε ψηλότερα σημεία για να τα κάνετε λιγότερο προσβάσιμα.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγειρική σόδα κάθε λίγες ημέρες ή όταν αρχίσει να σκληραίνει.

Μερικές επιπλέον συμβουλές για τη μείωση της υγρασίας στο σπίτι
  • Αερίζετε τακτικά το σπίτι σας για να επιτρέψετε στον φρέσκο αέρα να κυκλοφορήσει.
  • Επιδιορθώστε τυχόν διαρροές νερού αμέσως.
  • Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα σε υγρά δωμάτια, όπως το μπάνιο ή το υπόγειο.
  • Απλώστε τα βρεγμένα ρούχα σε εξωτερικό χώρο ή σε ένα καλά αεριζόμενο χώρο αντί να τα στεγνώνετε στο εσωτερικό του σπιτιού.
Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να απαλλαγείτε από την υγρασία διατηρώντας ένα υγιές περιβάλλον στο σπίτι σας.
Πηγή
ΔΕΙΤΕ:  Με επιτυχία η Πασχαλινή εκδήλωση στο ΚΑΠΗ του Άργους

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!