ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αποχαιρετισμός στον αγαπημένο γιατρό του Τολού

Ο κ. Δημήτρης Σκαλίδης θεωρώντας βαθύτατη ηθική υποχρέωση και εκπροσωπώντας όλους τους πολίτες του Τολού εκφώνησε τον επικήδειο του σεβαστού και άξιου επιστήμονα Δημητρίου Μαλιωτάκη προκειμένου να αποχαιρετήσει και να τιμήσει έναν ξεχωριστό άνθρωπο που τίμησε και αυτός με τη σειρά του τον τόπο μας καταθέτοντας την ψυχή του και την αγάπη του.
Παραθέτουμε αυτούσια τα λόγια του:
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023
Αγαπητέ μας Δημήτρη, αγαπητέ μου φίλε, γιατρέ όλων των οικογενειών του Τολού και όχι μόνο. Γιατρέ των χιλιάδων επισκεπτών μας.
Από το 1979 όταν ήλθες για το αγροτικό σου με την Λίλυ, έμεινες για πάντα στο Τολό, έγινες ένας από εμάς, πολίτης και φίλος της κοινωνίας μας.
Βρήκες την κρητική κοινωνία μας και δέθηκες μαζί μας. Το 59110 τηλέφωνό σου ήταν σε όλα τα σπίτια και σε όλα τα ξενοδοχεία.
‘Έφυγες ξαφνικά και μας έφερες μια συνέχεια στην κακοτυχία του Τολού να φεύγουν ξαφνικά νέα παιδιά αλλά και χρήσιμοι άνθρωποι.
Το πάθος σου για προσφορά, οι ευστοχίες σου στις διαγνώσεις και οι θεραπείες, η προσφορά στους ξένους μας θα μείνουν μια μεγάλη ηθική υποχρέωση από εμάς προς εσένα.
Σήμερα λοιπόν σε αποχαιρετάμε πρόωρα.
Σπάνιος άνθρωπος, επιστήμονας, οικογενειάρχης.
Μας υποχρεώνεις να αναλογιστούμε τα πρότυπά μας.
Τιμούμε αυτόν τον άνθρωπο για τις αξίες του πρώτα και για τις επιτυχίες του μετά.
Γιατί η επιτυχία μόνη δεν αρκεί.
Ας κλείσουμε λοιπόν τα μάτια και ας φανταστούμε μια κοινωνία όπου άνθρωποι που κατέχουν εξέχουσα θέση σε αυτήν, έχουν το ήθος και τις αξίες του ανθρώπου αυτού που αποχαιρετάμε σήμερα.
Φίλε μου καλέ,
Δεν θα συγκρίνουμε πάλι ποιος δείχνει νεότερος ούτε ποιου το μουστάκι είναι καλύτερο. Ούτε Θα κάνουμε τις πλάκες μας , ούτε θα πιούμε τσικουδιά.
Ούτε την κάθετη άρνησή σου σε κάτι με το οΐ οΐ οΐ.
Ωσάν αετός πέταγες σε όποιον και όπου σε χρειάζονταν.
Γι’ αυτό ο χάρος ζήλεψε τ’ αετοπέταγμά σου, κ’ έκοψε σου τα φτερά πάνω στο γύρισμα σου.
Από την κοινωνία του Τολού σε αποχαιρετούμε για το τελευταίο σου ταξίδι.
Για όσα προσέφερες, είθε ο Χριστός μας να σε έχει στα δεξιά του.
ΔΕΙΤΕ:  Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Κρανίδι (Photos)

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!