Από το Άργος στο Παρίσι!

Μαθητές από το Άργος ταξίδεψαν στη Γαλλία

Η συμμετοχή του Νέου Σχολείου (Β’ Λυκείου) στο μαθητικό συνέδριο της ELEMASYN στη Γαλλία αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές, συνδυάζοντας γνώση, δημιουργικότητα και επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς.
Στο επίκεντρο της παρουσίας τους βρέθηκε η κατασκευή της Ναπολεόντειας σκακιέρας με τη χρήση 3D εκτυπωτή, μια εργασία που έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ιστορικές αναφορές, καλλιτεχνικές δεξιότητες, πνεύμα συνεργασίας και σύγχρονες τεχνολογίες.
Η παρουσίαση στο συνέδριο ξεχώρισε, με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους να αποσπά θετικά σχόλια από μαθητές και εκπαιδευτικούς άλλων χωρών.
Παράλληλα, το ταξίδι στο Παρίσι εξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική και πολιτισμική εμπειρία. Η επίσκεψη στον Πύργο του Άιφελ αποτέλεσε μία από τις πιο έντονες στιγμές, με τους μαθητές να βιώνουν από κοντά το μεγαλείο ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία στον κόσμο.
Ξεχωριστή ήταν και η επίσκεψη στο Λούβρο, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αριστουργήματα όπως η Μόνα Λίζα, η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου, σε μια περιήγηση που ανέδειξε τη σύνδεση της τέχνης με την ιστορία και τους πολιτισμούς.
Οι βόλτες στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, οι στάσεις σε καφέ και οι στιγμές χαλάρωσης μεταξύ των μαθητών συνέβαλαν στη δημιουργία έντονων αναμνήσεων, μετατρέποντας την αποστολή σε μια εμπειρία που ξεπέρασε τα όρια μιας τυπικής σχολικής εκδρομής.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Βαγγέλης Ρέντας και Βασίλης Χρηστάκος.

Online χρήστες: 623

Εδώ βρίσκεις προσωπικό στην Αργολίδα!

Το Argolida Planet, με πάνω από 100.000 αναγνώστες κάθε μήνα, είναι ο ιδανικός χώρος για τις επιχειρήσεις να βρουν προσωπικό στην Αργολίδα.
Αν είστε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και αναζητάτε προσωπικό, καλέστε μας στο τηλ. 6948083131 ή στείλτε μας e-mail στο argolidaplanet@gmail.com