ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Έρχεται ο 11ος Λαϊκός Ορεινός Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Φρουσιούνας

Ο βετεράνος αθλητής/δρομέας Παναγιώτης Παπαβασιλείου διοργανώνει στην γενέτηρά του την Φρουσιούνα Αργολίδας τον 11ο Λαϊκό ορεινό αγώνα ανωμάλου δρόμου 7 χιλιομέτρων την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021.


Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:15 και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Με βάση τις οδηγίες της Γ.Γ.Α. κάθε αθλητής προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να προσκομίσει στη γραμματεία πριν τον αγώνα Rapid ή Μοριακό Test διάρκειας 48 ωρών ή Self Test διάρκειας 24 ωρών.

Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 πατώντας εδώ

Μετά την ημερομηνία αυτή καμιά συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή.

Η εκκίνηση θα δοθεί από το εκκλησάκι της Αγ. Κυριακής με υψόμετρο 750μ. και ο τερματισμός θα γίνει στο οροπέδιο της Αρμενιάς στο εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής με υψόμετρο 1100μ.

ΔΕΙΤΕ:  Δράση από την ομάδα EPAS του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για τις Ευρωεκλογές

Η διαδρομή του αγώνα ΕΔΩ

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πάρουν αναμνηστικό με βάση τα υγειονομικά πρωτοκόλλα που έχει εκδώσει η Γ.Γ.Α.

Μετά το τέλος του αγώνα στην πλατεία του χωριού θα προσφερθούν από τον διοργανωτή σε ατομική συσκευασία ψωμί, ελιές, τυρί και κρασί.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα

6955382491 -6909084976 (πρωινές απογευματινές ώρες)

Με αθλητικούς και φιλικούς χαιρετισμούς

Παναγιώτης Παπαβασιλείου

Το χωριό Φρουσιούνα

Η Φρουσιούνα είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό με υψόμετρο 800 μ, βρίσκεται στο ΒΔ άκρο του Ν Αργολίδος και ανήκει στο Δήμο Άργους-Μυκηνών.

ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

Πρόκειται για ένα χωριουδάκι μέσα στα δένδρα και το πράσινο, που απέχει 6χλμ από το Κεφαλόβρυσο και 45χλμ από το Αργος.

Το μικρό χωριό της Φρουσιούνας (με 178 κατοίκους στην απογραφή του 1951 και 65 κατά την απογραφή του 1991), το προστατεύουν θεόρατοι γίγαντες. Νότια το Λύρκειο (1755μ ύψος), ΒΔ η οροσειρά Τραχύ και η Αρμενιά (1736μ ύψος), βόρεια προς την Αλέα ο Καρούμπαλος (1808μ ύψος). Κι εκείνο επιμένει αισιόδοξο με τους λιγοστούς κατοίκους που έχουν απομείνει εκεί το χειμώνα.

Οι περισσότεροι παραχειμάζουν στο Σχινοχώρι, το Αργος και την Αθήνα και έρχονται το καλοκαίρι στο χωριό τους, που αγαπούν με πάθος. Ποτίζουν τα δένδρα τους, ανακαινίζουν τα σπίτια τους, φυτεύουν τις καρυδιές τους – δείγμα της αισιοδοξίας τους – απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα και ανανεώνονται στο υγιεινό περιβάλλον του χωριού.

ΔΕΙΤΕ:  Σε εξέλιξη το έργο! Προμήθεια εξοπλισμού για την ασφάλεια του οδικού δικτύου στην Ερμιονίδα (Photos)

Στο κέντρο του χωριού συναντάμε μια πέτρινη βρύση με επιγραφή που γράφει ότι είναι αφιερωμένη στο Χαράλαμπο Πετρόπουλο, βαλκανιονίκη από την περιοχή.

Από τους δύο κρουνούς της τρέχει γάργαρο νερό και ποτίζει τις καρυδιές, που εναλλάσσονται με τις αμυγδαλιές και τις συκιές, αλλά και τα άγρια πουρνάρια και τις γκορτσιές που φυτρώνουν στο βουνό.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!