ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια – Πυροσβέστες και κάτοικοι στη μάχη με τις φλόγες

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή 25/07/2021 | 20:35

Δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης

Πυρκαγιά μεγάλης έκτασης εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής 25 Ιουλίου, λίγο μετά τις 10:00, στο χωριό Αραχναίο, του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα. 

Το πύρινο μέτωπο εντοπίστηκε στην είσοδο του χωριού και οι φλόγες επεκτάθηκαν εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση προς το βουνό με τις ανεμογεννήτριες και οι καπνοί είναι ορατοί στην Αργολίδα, Κορινθία και Αρκαδία.

ΔΕΙΤΕ:  Πασχαλινά παζάρια στο Ναύπλιο από το ΚΕΘΕΑ

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν κατάσβεση με εναέρια μέσα και πεζοπόρα τμήματα, ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρουν ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δήμος Επιδαύρου με την Πολιτική Προστασία, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας με χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες και εθελοντές κάτοικοι με τρακτέρ και άλλα μέσα.

Ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροσκάφη κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω του δύσβατου της περιοχής και των ισχυρών ανέμων.

ΔΕΙΤΕ:  Παρέμβαση των Φίλων του Υγροβιότοπου στην Κτηματική Υπηρεσία Αργολίδας

Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια

Η μεγάλη πυρκαγιά απείλησε το χωριό Γκάτζια και το μεσημέρι, λίγο πριν τις 15:00 δόθηκε ειδοποίηση για εκκένωση από τους ηλικιωμένους.

Λεωφορείο του Δήμου Επιδαύρου τους παρέλαβε από την κεντρική πλατεία του χωριού και τους μετέφερε σε ασφαλές μέρος, ενώ οι ρίψεις νερού πάνω από το χωριό συνεχίζονται.

ΔΕΙΤΕ:  «Πάμε φυλακή?»:Σεμινάριο - βιωματικό εργαστήριο στο Ναύπλιο

Πραγματικά, οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς είναι ηρωικές και ελπίζουμε να καταφέρουν τις επόμενες ώρες να τη θέσουν υπό έλεγχο, προτού η κατάσταση γίνει ακόμα πιο δραματική. 

Οι κάτοικοι ζουν με την αγωνία να μην απειληθούν ζωές και να μη χάσουν τις περιουσίες τους.

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Αραχναίο. Η πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!