ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αυτό τους έλειπε… Νέο «χαράτσι» στο νερό για τους δημότες της Ερμιονίδας

“Χαράτσι” περίπου 15% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΕΡ

Γράφει ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας Τάσος Τόκας:
«Όπως έχουμε πει πολλές φορές το νερό είναι κοινωνικό αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα που θα φέρνει κέρδη. Αυτή είναι η πάγια θέση μας και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές αναλυτικά σε αυτό το θέμα.
Αυτό όμως το θέμα φαίνεται ότι δεν απασχολεί την σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας, αφού μέσω της ενσωμάτωσης του ειδικού τέλους 80% στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΕΡ, που μάλλον έγινε με αυθαίρετο τρόπο με μελέτη χωρίς τεκμήρια τον Μάρτιο του 2022, επέφερε αύξηση 15% περίπου στο τιμολόγιο που πληρώνουν οι καταναλωτές για την ύδρευση και την αποχέτευση!!
Οι διαμαρτυρίες των δημοτών από τις ” αλχημείες” που γίνονται εις βάρος τους είναι πολλές, αφού είχαν άγνοια για μια τέτοια εξέλιξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ερμιόνη όπου καταναλωτής για παρόμοια κατανάλωση ( γύρω στα 35 κυβικά νερού ) με το προηγούμενο τιμολόγιο πλήρωνε 64,40€, ενώ με το νέο πληρώνει 79,40!!
Και πως να μην γίνει αυτό όταν στο οικιακό τιμολόγιο ανά τετράμηνο η αύξηση στην κλίμακα 11-20 πήγε από τα 0,37 /κυβ στα 0,67/κυβ και στην κλίμακα 21-70 από τα 0,51/κυβ στα 0,92/κυβ.!! Αλλά αυτό που έγινε ουσιαστικά ήταν ότι με την αύξηση του τιμολογίου στην τιμή του κυβικού νερού , αυξήθηκε και η χρέωση στο τέλος αποχέτευσης 80%.!!
ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Ο κόσμος που πληρώνει τους λογαριασμούς του έχει την απαίτηση από τη ΔΕΥΑΕΡ να ανταποκριθεί στο έργο της για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.
Η τιμή που καταβάλουν σήμερα οι δημότες μας στους λογαριασμούς ύδρευσης δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική αξία των προσφερόμενων αγαθών και υπηρεσιών.
Όταν στις βρύσες της πλειοψηφίας των καταναλωτών τρέχει νερό κακής ποιότητας, οφείλει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας να δώσει εξηγήσεις και να πει την αλήθεια στον κόσμο για την χωρίς αφορμή αύξηση στα τιμολόγια και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και η οποία έφτασε σε αυτό το σημείο λόγω της ανύπαρκτης πολιτικής του στο καίριο ζήτημα που απασχολεί σήμερα (αλλά και πριν) τους δημότες για την ποιότητα του νερού και που ιδίως στις περιοχές του Κρανιδίου, Πορτοχελίου και Κοιλάδας είναι σε πολύ κακή κατάσταση.
Η ΔΕΥΑΕΡ δέχεται απανωτά χτυπήματα και κάθε μέρα που περνάει γίνεται περισσότερο αναξιόπιστη στα μάτια των καταναλωτών που βλέπουν “τα έργα και τις ημέρες” μιας επιπόλαιης διοίκησης. Αντί λοιπόν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από τα επιδοτούμενα προγράμματα και να ασκήσουν συνετή και ορθολογική διαχείριση, προσπαθούν να “μπαλώσουν” τρύπες στα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης χωρίς πλάνο και σχέδιο.»
ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!