ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βάλε ρόδι στην πρωτοχρονιάτικη σαλάτα σου και δεν θα χάσεις!

Ή μάλλον θα χάσεις κάτι, εκείνα τα παραπανίσια κιλά από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Το ρόδι μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις και είναι και πεντανόστιμο από μόνο του.

Ας το πάρουμε από την αρχή. Χάνεις κιλά όταν οι θερμίδες που λαμβάνεις είναι μειωμένες. Επομένως, αν θέλεις να αδυνατίσεις, το ρόδι αποτελεί ένα υπέροχο σνακ για τις ώρες της λιγούρας. Μισή κούπα ρόδι περιέχει λιγότερες από 100 θερμίδες και σου προσφέρει τις απαραίτητες φυτικές ίνες που σε κρατούν χορτάτο, ενώ είναι χαμηλό και σε λιπαρά. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και όλα τα φρούτα, ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών που τα ξεχνάς από τους πειρασμούς των γλυκών.

Μάλιστα, σε μία μικρή έρευνα που έγινε πριν λίγα χρόνια, οι υπέρβαρες γυναίκες που προσέθεσαν 3 μερίδες φρούτων την ημέρα στη διατροφή τους έχασαν περισσότερα κιλά μέσα σε 3 μήνες, από αυτές που δεν κατανάλωναν κανένα φρούτο.

Και αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς τους σπόρους του ροδιού, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Μπορείς να προσθέσεις το ρόδι σε ένα smoothie ή να το χρησιμοποιήσεις σαν γαρνιτούρα σε ένα σπιτικό κοκτέιλ ή χυμό. Επίσης, είναι ιδανική και αγαπημένη επιλογή για τη σαλάτα του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού, αφού δεν δίνει μόνο εορταστικό χρώμα αλλά και δροσιστική γεύση. Και αν το προτιμάς σε κάτι πιο διαιτητικό, πρόσθεσέ το στο γιαουρτάκι σου για να του δώσεις ξεχωριστή υφή και τραγανότητα.

πηγή

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!