ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βρέθηκαν κλεμμένα bitcoin αξίας 3,36 δισ. δολαρίων κρυμμένα μέσα σε… ποπκορν

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να γίνει κινηματογραφική ταινία.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πράκτορες της υπηρεσίας καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος (το γνωστό IRS) εντόπισαν τον υπεύθυνο μιας από τις μεγαλύτερες κλοπές όχι μόνο στο Διαδίκτυο αλλά γενικότερα και βρήκαν και τα κλοπιμαία αξίας 3,36 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να γίνει κινηματογραφική ταινία.
Το 2012 έγινε γνωστό ότι κάποιος χάκερ κατάφερε να κλέψει από το Σκοτεινό Ιστό δεκάδες χιλιάδες κρυπτονομίσματα. Με τον όρο Σκοτεινό Ιστό περιγράφονται οι περιοχές του Διαδικτύου που κινούνται κάτω από τα ραντάρ των μηχανών αναζήτησης και γενικότερα των επίσημων ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκοντας εκεί καταφύγιο όλων των ειδών οι παράνομες δραστηριότητες αφού οι συναλλαγές δεν είναι εύκολα εντοπίσημες και γίνονται ανώνυμα.
Το 2011 έκανε την εμφάνιση της στο Σκοτεινό Ιστό μια ιστοσελίδα που ο δημιουργός της (ένας αμερικανός φοιτητής) ονόμασε Silk Road. Η ιστοσελίδα αυτή απείχε πολύ από τον αληθινό δρόμο του μεταξιού αφού εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο διαδικτυακό κέντρο λαθρεμπορίου επειδή προσέφερε ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον συναλλαγών που γίνονταν σε μεγάλο ποσοστό με κρυπτονομίσματα. Αποτέλεσε όπως είπαν πολλοί στο Amazon της μαύρης αγοράς και του λαθρεμπορίου.
Ο χάκερ κατάφερε να κλέψει μέσα από το Silk Road περισσότερα από 50 χιλιάδες bitcoin. Όπως έγινε γνωστό οι πράκτορες της IRS συνέλαβαν τον 32χρονο Τζέημς Ζονγκ ο οποίος εφηύρε μια μέθοδο με την οποία ξεγελούσε τον μηχανισμό λειτουργίας του Silk Road με τρόπο τέτοιο ώστε να επιτρέπει να κάνει συνεχώς αναλήψεις μεγαλύτερου αριθμού bitcoin από εκείνον που είχε κατατεθειμένο στον λογαριασμό του. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες bitcoins η τιμή των οποίων ξεπέρασε κάποια στιγμή πέρυσι τις 60 χιλιάδες δολάρια έκαστο.
Ο Ζονγκ συνελήφθη πριν από ένα χρόνο αλλά η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε τώρα επειδή ο χάκερ αποφάσισε να ομολογήσει την ενοχή του και είναι πλέον αντιμέτωπος με φυλάκιση 20 ετών. Να σημειωθεί ότι ο δημιουργός του Silk Road έχει συλληφθεί και καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Οι πράκτορες της IRS μπήκαν με ένταλμα έρευνας στο σπίτι του Ζονγκ και βρήκαν μέσα σε ένα κουτί με ποπ κορν σκληρούς δίσκους και άλλες συσκευές αποθήκευσης αρχείων μέσα στις οποίες βρίσκονταν τα bitcoins που είχε καταφέρει να κλέψει.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!