ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Βόμβα» από τη Sony: Αχρηστεύει αυτές τις κονσόλες PlayStation

Τέλος εποχής για τις κονσόλες PS3, PSP και PS Vita

Play Station: Η κορυφαία εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών και ηλεκτρονικών συσκευών έριξε… βόμβα μεγατόνων! Γιατί η Sony κλείνει την πρόσβαση στο PlayStation Store για παλιότερες κονσόλες της.

Η Sony επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων ημερών και ανακοίνωσε πως θα διακόψει την πρόσβαση παλαιότερων κονσολών της στο PlayStation Store.

Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουλίου θα διακοπεί η πρόσβαση του PS3 και του PSP στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ θα ακολουθήσει στις 27 Αυγούστου και το PS Vita.

Όσοι έχουν αγοράσει παιχνίδια με ψηφιακό τρόπο θα συνεχίζουν να μπορούν να τα κατεβάσουν ξανά από τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών τους. Αντίστοιχα όμως δεν θα μπορεί να γίνει εξαργύρωση κωδικών (πχ. Συνδρομής PS Plus ή παιχνιδιών) μέσα από την ίδια την κονσόλα.

Συγκεκριμένα η Sony ανακοίνωσε αναλυτικά πως:

– Δεν θα επιτρέπεται η αγορά ψηφιακού περιεχομένου (games και videos) στα PS3, PSP, PS Vita

– Δεν θα υποστηρίζεται η αγορά περιεχομένου μέσα από το περιβάλλον των παιχνιδιών σε αυτά τα τρία συστήματα

– Δεν θα μπορεί να γίνει εξαργύρωση κωδικών από το μενού της κονσόλας. Η διαδικασία θα μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο μέσω browser, των σχετικών επίσημων εφαρμογών ή των νεότερων κονσολών, όπως το PS4 και το PS5.

H εξέλιξη αυτή μόνο έκπληξη δεν προκαλεί πάντως, καθώς η Sony έχει ήδη αρχίσει να αφαιρεί περιεχόμενο παλαιότερων κονσολών της από πέρσι.

Στόχος της, προφανώς, είναι να εστιάσει πλέον στις δύο κονσόλες που έχει ακόμη στην αγορά και αν μειώσει στο ελάχιστο το κόστος συντήρησης και υποστήριξης για τις παλιότερες.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!